do 14.12.17

W.E.R.F. Records presents Beraadgeslagen + Compro Oro + SCHNTZL

Facebook event Deel Tweet

Carte blanche voor het jazzlabel W.E.R.F. middels een heuse triple bill

Voor de concerten die plaatsvinden in het kader van The New Wave Of Belgian Jazz! van WOENSDAG 13 tot en met DINSDAG 19 december zijn een beperkt aantal combitickets te koop.

AB presenteert met trots THE NEW WAVE OF BELGIAN JAZZ!: een heuse zevendaagse als afsluiter van de succesvolle reeks JAZZ 100. Centraal staat de jong(st)e generatie muzikanten uit De Hedendaagse Vaderlandse Jazzscène voor wie jazz eerder een mentaliteit, dan wel een genre is.

W.E.R.F. RECORDS
Het  jazzlabel W.E.R.F. Records – de afkorting van Wasted Energy Record Factory – werd in 1993 opgericht als een éénmalige ondersteuning aan de Brugse pianist Kris Defoort. Bijna een kwarteeuw later leest de schier oneindige lijst aan muzikanten die op het label verschenen, als een encyclopedisch overzicht van de Belgische jazz. Denk maar aan Kris Defoort, Brussels Jazz Orchestra, Octurn, Mâäk’s Sprit, Tuur Florizoone, Robin Verheyen of Black Flower. AB geeft W.E.R.F. 100% carte blanche die de jongste lichting van het label presenteert middels een heuse triple bill.

19u45
SCHNTZL
SCHNTZL = het duo Hendrik Lasure (piano) en Casper Van De Velde (drums) die op hun door Koen Gisen geproduced (zie ook: Dans Dans, Flying Horseman) titelloos debuut heerlijk minimalistische en filmische composities neerzetten. Soms ingetogen, soms opzwepend en met echo’s van GoGo Penguin, Mark Guiliana en Brad Mehldau tot meesters Keith Jarrett en Philip Glass. Jazzism: ‘Kernwoorden zijn lef, melancholie, lyrisch samenspel, gelaagdheid, intensiteit en krachtige uitgesponnen composities.’

Bezetting: Hendrik Lasure (piano), Casper Van De Velde (Drums)

20u45
COMPRO ORO
Gents jazzensemble dat met latin flirt maar op de manier zoals Cal Tjader, Marc Ribot Y Los Cubanos Postizos of Mulatu Astatke dat zouden doen. Hun debuut ‘Transatlantic’ en de jongste 10 inch ‘Bombarda’ waren om de vingers van af te likken. Forced Exposure omschreef hun muziek als ‘a jungle trip on LSD, or a twang-American, psychedelic road trip to Africa, the Middle East, and the Americas’.

Bezetting: Wim Segers (vibrafoon & marimba), Bart Vervaeck (gitaar), Matthias Debusschere (bas), Robbe Kieckens (percussie), Frederik Van den Berghe (drums)

22u00
BERAADGESLAGEN
BeraadGeslagen is het opzwepende project van Lander Gyselinck (LAB Trio, Stuff.) en Fulco Ottervanger (De Beren Gieren, Stadt). Na tien jaar in stoffige repetitieruimtes en dampende kelders te jammen, verscheen afgelopen jaar ein-de-lijk die debuut-EP. Een titelloos werkje vol heerlijk georchestreerde chaos, bruuske drumuitspattingen en verassende synth-uithalen. Leve de ‘Suikerbeat’!

Bezetting: Lander Gyselinck (drums), Fulco Ottervanger (toetsen)

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Het was een zeer vet concert van Compro Oro, afgelopen donderdag in de AB! En Beraadgeslagen was er los op. Wat een energie, wat een vibe. Meer nog, op het einde dropte ik nog wat rhymes toen ze de gasten van Beraadgeslagen vroegen of er MC's in de zaal waren. Ik was de MC die de sessie afsloot ;-) On to the next! Bij deze ook onze gloednieuwe videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=UWb5MM4k1Ik Groeten, Wouter Hiel uit Bazel (a.k.a. MC Powahed)
powahed
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

W.E.R.F. Records presents Beraadgeslagen + Compro Oro + SCHNTZL nieuws

The New Wave of Belgian Jazz: De Belgische hedendaagse jazzscène in de kijker

The New Wave of Belgian Jazz: De Belgische hedendaagse jazzscène in de kijker

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 31 augustus worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.