di 03.11.15

The Picturebooks

+ The Loranes

Facebook event Deel Tweet

Rauwe, Duitse bluesrock op ‘The Imaginary Horse’ tour!

Het Duitse tweespan The Picturebooks zweert bij opgefokte motoren, liefst met een rondborstige schaars geklede deerne achterop, weelderige haar- en baardgroei, jeans, leer, houthakkershemden en vooral bij in straffe single malt-whisky gedrenkte rauwe, verschroeiende bluesrock. Hun debuut ‘Imaginary Horse’ (uit sinds okt ’14 op het Amerikaanse Easy Riding Records) werd ingeblikt in de garage waar de heren motorfreaks regelmatig de bougies van hun scheurijzers vervangen. Het resultaat klinkt koortsig, energiek en authentiek met een unieke en natuurlijke industriële galm in hun sound.

Fynn Claus Grabke (vocals & gitaar) en Philipp Mirtschink (drums) ontmoetten elkaar in het skatepark en ruilden hun plank met wielen al snel in voor ronkende bikes en naar verse olie ruikende rock ende roll, geïnspireerd door bands als The Smiths, The Cure en Minor Threat. Ze raasden in april dit jaar nog oorverdovend langsheen het Tilburgse festival Roadburn en openden voor de Ierse rockers The Answer in de Hasseltse Muziekodroom.

Deze zomer scheurt dit duo nog doorheen het Amerikaanse hinterland om daarna terug te keren naar Europa voor een serieus uit de kluiten gewassen najaarstour!

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify