do 20.09.18

The Golden Glows present 'The Anthology of American Folk Music'

Facebook event Deel Tweet

Eerbetoon aan één van ‘The 500 Greatest Albums Of All Time’ (Rolling Stone)

AB EERT HARRY SMITH’S ‘THE ANTHOLOGY OF AMERICAN FOLK MUSIC’

AB lanceert het (ambitieuze) plan om de komende jaren het meesterverzamelwerk ‘The Anthology Of American Folk Music’ (Folkways Records, 1952) opnieuw volop in de kijker te zetten. ‘The Anthology’ werd samengesteld door de Amerikaanse excentriekeling en 78 rpm collectioneur Harry Smith en wordt met zijn 84 songs beschouwd als dé bijbel van de Amerikaanse folk. Zeg maar: het equivalent van ‘The Great American Songbook’.

U niet bekend? Think twice! Zowel Harry Smith als de verzamelaar sleepten drie (!) Grammy Awards in de wacht en wordt door Rolling Stone beschouwd als één van ‘The 500 Greatest Albums Of All Time’. Beck, Bob Dylan, Jeff Tweedy (Wilco) en Elvis Costello zijn absolute bewonderaars. Net als The White Stripes en Nick Cave wiens primaire versies van ‘John The Revelator’, ‘Stagger Lee’ alsook ‘Henry Lee’ terug te vinden zijn op ‘The Anthology’.

Het plan? Jaarlijks nodigt AB één (inter)nationale artiest uit die beinvloed is of geïnspireerd wordt door dit meesterlijke verzamelwerk dat overigens ook volop blues, cajun, gospel, jazz en hillbilly uitademt. Het avondvullend programma wordt een diepe duik in ‘The Anthology’ met persoonlijke interpretaties van songs uit Harry Smith’s epos.


THE GOLDEN GLOWS: THE SONGBOOK OF HARRY SMITH
Het startschot wordt gegeven door het Antwerpse trio The Golden Glows. Weinig verwonderlijk, want de Glows specialiseren zich al sinds ‘05 in popmuziek uit lang vervlogen tijden en in het bijzonder in Americana uit de jaren ’20 en ’30. In de loop der jaren waren ze reeds een handvol keren te gast in AB (o.a. op uitnodiging van Zita Swoon) met als voorlopig hoogtepunt de opvoering van Alan Lomax’ ‘Prison Songs’ in ‘09. Niet toevallig een geestesgenoot van Harry Smith.

Kortom: genoeg geloofsbrieven om het muzikale huwelijk tussen AB en The Golden Glows te bestendigen. En dat doen we in de vorm van een concertresidentie waarbij dit trio zowat maandelijks in de intieme setting van AB Salon zal optreden met als orgelpunt een grande finale op 21 maart ’19 op het grote podium van AB.

The Golden Glows kregen echter wel een opdracht mee: herwerk songs uit Harry Smith’s befaamde anthology alsof het een hedendaags meesterwerk is. Eén gitaar en drie stralende stemmen vertolken het materiaal alsof het 1928 was. Puurheid is het toverwoord, akoestisch én emotioneel.

Beschouw deze concertresidentie dan ook als een unieke kans om van nabij de ontwikkeling van dit commissioned work  mee te maken voor ze aan het grote publiek getoond wordt. Voor The Golden Glows is het al een even unieke kans om hun work in progres publiekelijk uit te testen.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

The Golden Glows present 'The Anthology of American Folk Music' nieuws

The Golden Glows present 'The Anthology of American Folk Music'

The Golden Glows present 'The Anthology of American Folk Music'

Lees
ABtv

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 7 juni worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.