do 28.09.17

Stoomboot

+ Jeroen Kant

Facebook event Deel Tweet

Zwarte Doos cd voorstelling

Zwarte doos is het derde album van Niels Boutsen, de man achter Stoomboot. Hij won in 2011 de Nekka-kleinkunstwedstrijd en stond op het podium met mannen als Zjef Vanuytsel, Jan De Wilde en Kommil Foo. Hij is intussen vijf jaar onderweg en vindt moeiteloos zijn plaats in het hedendaagse kleinkunstlandschap.

Veel is er in die vijf jaar (niet) veranderd. Boutsen is een twentysomething met een gitaar die liedjes schrijft over de dingen die hem bezighouden. Zou hij het kunnen, zou hij een volle baard laten staan maar voorlopig hebben de kleinkunsthelden uit de jaren zestig dat streepje op hem voor.

Stoomboot en Storm, de eerdere twee albums van Stoomboot, werden dagboeken over vrouwen die hij niet kon krijgen. Dat was logisch: in zijn studententijd belandde hij van het ene in het andere amoureuze avontuur en kon hij niets anders dan zich over te leveren. Zijn zwarte doos zat vol liefdesperikelen en de bijhorende humor en zelfrelativering.

Ondertussen is Boutsen afgestudeerd, werkt hij een paar dagen per week als geschiedenisleraar en heeft hij de vrouw van zijn leven gevonden. Dat zorgt voor ruimte en plaats. Ruimte in zijn leven en plaats in de zwarte doos voor andere verhalen dan de zijne.

Zoals bijvoorbeeld: een manifest tegen het overtollige lawaai dat trolleys genereren, een ode aan de plek waar hij als student sliep, een blik op de wereld na Trump en de Brexit, een liedje over koffie, het verhaal van zijn vader en een aantal liefdesbetuigingen aan de vrouw die hij wél kon krijgen. Eenvoudig. Zwarte Doos is een plaat geworden over het wereldbeeld van Stoomboot.

Ook live opent de Zwarte Doos zich op meesterlijke wijze. Of het nu met band of solo is, de liedjes borrelen op en komen binnen bij wie het genot van het luisteren graag koestert.

· Niels Boutsen elektrische gitaar, zang en productie
· Mathias Moors bas
· Geert Mariën drums
· Luc Weytjens keys, opnames, mix en mastering
 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Wat een feest!
monica-11
Geweldig concert! Mooie muziek, aangename "bindpraatjes" en een enthousiast publiek!
SebastiaanMilis
Schitterend optreden van Stoomboot en band, met een zaal die ook helemaal 'in the mood' was. En de eigen interpretatie van Bram Vermeulens 'Ik was erbij' was een adembenemend orgelpunt. Kippenvelmoment en blij dat ik er ook bij was. Bedankt, Niels!
servaas-3
Wij hebben genoten van ons avondje Stoomboot!
anotherfishtofry
Fantastisch intiem concert met een gezellige humoristische twist
Joni.Junes658976
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify