za 06.05.17

Stef Kamil Carlens presents 'Stuck In The Status Quo'

+ Índio Louro

Facebook event Deel Tweet

Zita Swoon-kopstuk presenteert nieuw album

‘Stuck In The Status Quo’ - het gloednieuwe dit voorjaar te verschijnen album van Stef Kamil Carlens – is een absolute terugkeer naar de pure muzikale pracht die we kennen van SKC’s  Zita Swoon-oeuvre. Niet dat de enigmatische frontman van het muzikale collectief Zita Swoon Group ooit het muzikale pad heeft verlaten. Maar zijn focus lag de jongste jaren vooral op (gelauwerde) dans/theatervoorstellingen als ‘Nothing That Is Everything’ of recentelijk nog ‘The Ballad Of Erol Klof’.

Met ‘Stuck In The Status Quo’ – het eerste album dat onder zijn eigen naam verschijnt - keert Carlens terug naar the art of songwriting. Wij hadden de eer het album reeds te mogen voorbeluisteren en we hoorden prachtsongs die enkel Carlens uit zijn pen kon laten vloeien. Verhalende songteksten die je instant meenemen naar de rijke verbeeldingswereld van Stef Kamil Carlens ingepakt met subtiele instrumentatie.

Mid januari verschijnt alvast de eerste single ‘The Journey Will Be Long’. Live vertolkt Carlens – met een vijfkoppige band – zowel songs uit het gloednieuwe ’Stuck In The Status Quo’ alsook werk uit zijn inmiddels rijke repertoire.

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Heel mooi sfeervol concert. Stef Kamil Carlens zijn stem is nog mooier geworden, warmer, vetter (kan je dat van een stem zeggen?). Jo's wine song was hier een mooi voorbeeld van. De muzikanten hadden er duidelijk zin in, ze speelden de pannen van het dak. De zanger straalde op het podium en nadien glunderde hij aan de zijde van "his loving wife". Ik denk dat we het mooiste nog niet gehad hebben en dat belooft!!
elmar
Great concert! Stef is such a special guy! I loved listening again to the old ones... going back 20year really made me nostalgic :-) It's a pity that I don't speak Flemish... so I missed the introductions he made. I could nevertheless understand they had a pint of humour and, of course, that special shyness. Melancholy is good, we should not be afraid of it ;-)
laura-p
Zoals gewoonlijk, super mooi !!
nancy-vandoorsselaer
Schitterend concert , echt genoten van zowel de nieuwe als de oudere songs.Geweldige begeleiding. Het voorprogramma was tevens super.Heel intiem en gezongen met fragiele mooie stem.Grote dame
Marc .BOEYKENS641776
Een intiem concert in een volle zaal, je moet het maar doen! Stef Kamil Carlens liet zien en vooral horen dat hij ten volle zijn eigen weg en sound gevonden heeft. En zeker ook: de soundmix. Die was zeer goed. Geluid niet overstuurd, waardoor de kwaliteit op het niveau van huiskamer/CD getild werd. Het bewijs dat inzake decibels het principe "less is more" ook geldig is...
moczun
Het optreden was heel bijzonder. Muzikaal gezien minder pop en rock maar meer hybride. Stef Kamil Carlens heeft een bijzondere stem en is een heerlijke gitarist. Melancholische songs en spannende solo's. Heel elegante opzet met kleine groep muzikanten die niet heel hard speelden waardoor het geluid heel transparant was. Mooiste sound in AB tot nu toe. In de zaal kon je een speld horen vallen. Echt tof!
mail-at-hiddevanschie-nl
support was top, kreeg de zaal stil, zeer grote mevrouw en mijnheren. ik had wat voorbehoud voor de nieuwe band maar volledig onterecht. nieuwe songs hebben nog wat tijd nodig, er zitten pareltjes tussen (empty world). als iedereen in de ab met zoveel bezieling en zichtbaar genot zou spelen als stef kamil,... genieten in het kwadraat voor ons en voor hem en zijn band. the future looks bright ps : geen tijd voor meer songs = vroeger beginnen, maar wat dan met die blonde indiaan?
patrickk
Het voorprogramma was top. Het concert zelf was minder intimistisch dan wanneer ik Zita Swoon zag in de Cirque Royal een aantal jaren geleden. De concertstart vond ik noisy chaotisch. De change tov de Zita Swoon van voordien vind ik geen verbetering.
vandendriessche-jan
fantastisch
patrick-scholiers
Geweldig concert! Het plezier van Stef Kamil en de muzikaneten om te spelen was aanstekelijk! Bedankt!
olivier-vanpeteghem
Again a major performance by SKC and his band...
vincent-6
Het was een geweldig optreden! SKC is echt een top-muzikant, hij had er duidelijk zin in gisteren! De nieuwe cd is al grijs gedraaid in mijn auto...
de-zwette
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie