wo 26.08.15

Soundway presents Batida + Ibibio Sound Machine

Facebook event Deel Tweet

Vernieuwende Opzwepende Wereldse Klanken

SOUNDTRACK BY MILES CLERET (Soundway Records) (uk)

SOUNDWAY RECORDS (uk)
Actief sinds ’02 en samen met Honest Jon’s (zie: Damon Albarn) en World Circuit de smaakmakers uit de UK als het op niet Westerse muziek aankomt. Het begon ongewild met een trip van labelbaas Miles Cleret naar Ghana. Hij kwam terug met stapels 45’s en compileerde meteen zijn eerste verzamelaar: ‘Ghana Soundz: Afro-Beat, Funk & Fusion in the 70’s’. Meer dan 10 jaar later zijn hun releases - meticuleus samengesteld, exhaustieve liner notes én prachtige packaging – onmisbaar. De focus mag dan wel West Afrika zijn, het muzikale pallet bestrijkt inmiddels afro-beat, funk, highlife, ethio-jazz, calypso, cumbia, latin-jazz en disco. Recentelijk tekent Soundway ook hedendaags sprakelend talent zoals:

20.30u
IBIBIO SOUND MACHINE (uk)
‘Sounds as if Grace Jones and James Murphy are playing Ghanaian highlife for their lives’ (NME)

Achter Ibibio Sound Machine schuilt de Brits/Nigeriaanse zangeres Eno Williams. Hun gelijknamige debuut is een opwindende smeltkroes van Afrikaanse highlife (Ghanese muziek met popinvloeden), afrobeat, gospel, electronica en Afrikaanse psychedelica. The Guardian loofde dit album met een ****-recensie en Jools Holland nodigde hen meteen uit voor zijn show. Live ontpopt Ibibio Sound Machine zich als een 9-koppig gezelschap.

21.45u
BATIDA (por)
Batida bekt alvast beter dan Pedro Coquenão, de producer/radiomaker/cineast die Lissabon als zijn thuishaven beschouwt, maar geboren is in Angola. In wezen mixt hij opzwepende elektronica met samples uit Angolsese muziek uit de jaren ’60 en ’70. Zijn albums ‘Batida’ (’12) – tevens de naam van zijn populaire radioshow – en ‘Dois’ (‘14’) raakten meteen het hart van zowel Damon Albarn als Stromae. Deze laatste nam Batida voor een paar supports mee de hort op en Albarn nodigde hem uit voor zijn Africa Express-project en liet hem in een beweging de track ‘Heavy Seas of Love’ remixen. Live zowaar als 7-koppig ensemble.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify