vr 30.11.18

SG LEWIS 'Dark' tour 2018

Facebook event Deel Tweet

Driedelige ode aan clubmuziek: Dusk, Dark, Dawn

Na zijn debuut als de voornaamste Britse muziekproducer van emotieve dance, is SG Lewis terug met een nieuwe plaat en een nieuw doel. Na twee EP’s – Shivers uit 2015 en Yours uit 2016 – en een periode waarin hij vooral aan hits sleutelde voor de opkomende artiesten Dave (100Ms) en Ray BLK (Chill Out), keert de producer/songwriter/dj uit Reading terug met een driedelige ode aan clubmuziek: Dusk, Dark, Dawn.
 
In 2015 zette Sam, beter bekend als SG, zijn eerste stapjes in de digitale muziekwereld. Hij bouwde een aanzienlijke Soundcloud uit, met een sound die een liefde voor singer-songwriters als Bon Iver verzoende met de productiewaarde van de meer ‘underground’- en clubgerichte stijlen. De cirkel was rond toen een terecht stomverbaasde Pharell zijn debuutsingel Warm op Beats 1 liet spelen en hem “een blanke kerel met soul” noemde.
 
Daarna volgde een remix van Jessie Ware’s You & I (Forever), waarmee Sam de aandacht trok van het label van de zanger, PMR Records, dat hem snel een contract aanbood.
Toen een van zijn nummers op een cruciaal moment in de HBO-serie Ballers te horen viel, werd Sam al snel een vaste waarde op festivals, met onder meer een overvolle set tijdens Coachella ’16. Van alle nummers die in een tv-show opdoken, oogstte zijn hit Warm toen de meeste Shazam-hits.
 
Het project Dusk, Dark, Dawn wordt een drieluik waarin elk deel een andere stemming van een nachtje uit weerspiegelt. De reis wordt ingezet door een samenwerking met de opkomende Britse songwriter J. Warner: een nevelig, warm voorsmaakje op de eerste uren van de nacht.
 
Het eerste deel van het album – Dusk – maakt gebruik van de synthesizers uit de jaren 80, met een knipoog naar warm-uphouse en disco. Weldra opgevolgd door Dark en Dawn, versmelt SG Lewis genre en tempo in de plaat en neemt hij de luisteraar mee op een narratieve tocht waarbij hij de muziek vult met emoties die verbonden zijn met de nacht, zowel binnen als buiten de club.
 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

loved every minute, every second of it, can't wait for the next concert !!
Gia21
Amazing concert!
Teodora.Ioan595560
My favourite artist ! Amazing music, I waited for him to come in Belgium for a very long time ! Great night
Loïc.Claesen741501
Amazing music and atmosphere! The best way to start your weekend! Thank you to Sam, Alrie, Tom and the rest of the band! Too much sauce!!!
RaeRae
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie