za 15.02.20

Screening Een Redelijk Leven + 2 'Brusselse' kortfilms

Facebook event Deel Tweet

Ode aan Marc Didden met 3 kortfilms

‘OPGELET: je moet je plaatsen reserveren, zie reservatiemodule hiernaast. Het aantal plaatsen is beperkt.’

Een redelijk leven – Lauranne Van den Heede – België, 2019 – 19min.

Marc Didden, een eigenzinnige regisseur en schrijver werd onlangs 70 en is sinds kort mijn vriend, dat mag ik ondertussen wel zeggen denk ik. Hij kijkt terug op zijn leven, een redelijk leven zoals hij het zelf noemt.

De Brusselse straat is de spiegel naar de ziel en een afbeelding van de tijd die ongenadig passeert. De passanten, de vogels en de straatlantaarns vormen allen personages uit zijn leven. De film balanceert tussen verleden en heden, tussen realiteit en herinnering. Het is een intiem portret van een man die uit het raam kijkt en zijn leven ziet passeren. Een hommage aan Marc, aan de kunst, de passage en het leven.

Afgelopen jaar maakte Marc een tentoonstelling over Hugo Claus, een voorbeeld en tevens een vriend van hem. In de inleiding van de catalogus schreef hij het volgende “Een tentoonstelling over Claus kan en wil ik niet maken. Een tentoonstelling voor hem al te liever, en met zeer veel plezier. En vooral: con amore.” Wel beste Marc, een film over jou wil ik ook niet maken, een film voor jou des te liever en ook vooral con amore.

Musée Sentimental – Marc Didden – België, 2016 – 7min.

Filmicoon Marc Didden maakte een kunstzinnige documentaire over de vele huizen waarin hij heeft gewoond. “A house is not a home. Maar soms wel. Wat vertellen de plekken waar we leven over dat leven, over wie we zijn? Ik vraag het me af. Daarom keer ik in deze korte film terug van de plaats waar ik nu woon, in het hart van Brussel, naar de andere huizen waar ik als redelijk volwassen man gewoond heb. Wat vertellen die tussenstops vandaag nog over het leven dat ik geleid heb? Zwart-wit ja. En een beetje schetsboekachtig. Herinneringen. Een zoektocht naar het verleden. Het zijn niets anders dan slijmsporen van een leven. Een musée sentimental.'

El Camino Frente A Mi – Aisha Adepoju – België, 2018 – 26min.

Aisha Adepoju laat het publiek kennismaken met een bijzonder joviaal Spaans meisje dat haar weg probeert te zoeken in het geharrewar van de Brusselse metropool. Ze probeert via middenjury haar diploma te behalen om haar dromen na te streven, maar onder meer zogenaamde toxische relaties bemoeilijken haar levenswandel.

Lees meer Lees minder

Reacties

Intiem en interessant. Marc Didden is een man naar ons hart. Veel succes voor de 2 jonge cineastes!
bauwplan
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie