vr 31.08.18

Príncipe label night feat. DJ Firmeza + DJ Nervoso + DJ Lycox

Facebook event Deel Tweet

Feest op de met heetgebakerde global sounds geïnfecteerde dance uit de ghettos van Lissabon

FEEËRIEËN 2018: EEN MUZIKALE LEIDRAAD
Waarom klagen over de staat van de hedendaagse popmuziek? Wie zoekt én graaft in de marge, zal merken dat er flink wat bruist, broeit én beweegt. Dat in de breedste zin van het woord. De Feeërieën proberen elk jaar een stukje van die (brute) schoonheid te openbaren en presenteren bewust minder bekende acts en hangt ze mooi op aan thematische kapstokjes. Omdat muziek ontdekken pas écht voor beleving zorgt, meer dan het decor dat doet. Al is de natuurlijke pracht van het Warandepark uiteraard ook onmiskenbaar 100% Feeërieën. Beleving in het kwadraat dus!

Deze avond is mede mogelijk gemaakt door Liveurope.

PRÍNCIPE
Verrassend genoeg komt de meest innoverende en met global sounds geïnfecteerde electronica/dance momenteel niet uit hotspots als Londen, New York of Berlijn, maar wel uit de broeierige buitenwijken van Lissabon. Príncipe heet het jongste wonderkind, actief sinds 2011 en naar eigen zeggen ‘fully dedicated to releasing 100% real contemporary dance music coming out of this city, its suburbs, projects & slums.’

Spin omschreef de rauwe sound van Príncipe als ‘An ultra-vivid hybrid of grime and trance.’ en FACT Magazine als ‘The sound of Lisbon ghettos.’ Hun muziek  hedendaagse techno en house - krijgt een unieke en uitermate zuiderse warme touch door de fusie met Afrikaanse genres als het energieke kuduro (Angola), kizomba (Angola) en funaná (Kaapverdië). ‘This is our grime'’ claimde Príncipe-pionier Dj Marfox ooit.

Na een wel heel feestelijke én drukbezochte Príncipe-avond afgelopen jaar met pioniers als Nidia Minaj, Dj Marfox en Dj Nigga Fox is het nu tijd om de jongste generatie Príncipe-nieuwkomers uit te nodigen:

DJ FIRMEZA (Prt.)
Dj Firmeza (Portugees voor ‘krachtig’) mag zich op de borst kloppen dat hij naast Nidia Minaj prijkt op de recente compilatie ‘Cargaa 2’ van het befaamde Warp Records, dat recent ook Dj Nigga Fox onder de arm nam. Zijn debuut-EP ‘Alma Do Meu Pai’ (lees ‘de ziel van mijn vader’) knipoogt naar grime en footwork. Pitchfork omschrijft het als ‘stunningly unique sounds and dances from urban tensions'.

DJ NERVOSO (Prt.)
Zijn naam is niet meteen de eerste die naar boven komt als je Príncipe aanhaalt, maar DJ Nervoso – geboren op het Afrikaanse eiland Sao Tomé en Principe (!) - was wél de grote inspirator voor Príncipe-pionier Dj Marfox. Quotes die hem sieren: ‘It’s incredible how Nervoso seems to be able to make challenging fascinating and unexpected dance music from the simplest of ingredients.’ Alsook: ‘Hard knocking dance music that could wake the dead.’

DJ LYCOX (Prt.)
Jongste Príncipe-telg die in Parijs resideert en even vlot achter de draaitafels belandt in de hipste Berlijnse club van de jongste jaren (Berghain) of het Poolse vooruitstrevende Unsound Festival. FACT Magazine bombardeerde hem recentelijk in de lijst ‘10 club producers to watch’ en katapulteerde een van zijn mixes in de lijst van ‘10 best mix tapes of 2017’. Zijn recente album ‘Sonhos & Pesadelos’ is puur dansbaar vuurwerk.

Soundtrack by Príncipe

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie