zo 27.09.20

POSTPONED: Steve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

+ The Cravats

Facebook event Deel Tweet

Nieuwe datum: 17/10/2021

Naar aanleiding van COVID-19 wordt het concert van STEVE IGNORANT van 27 september 2020 verplaatst naar zondag 17/10/2021.

Tickets blijven geldig en dienen niet omgewisseld te worden. Indien de nieuwe datum niet past, gelieve je terugbetaling aan te vragen vóór  30 augustus 2020 door een reply op jouw bevestigingsmail te versturen naar info@abconcerts.be. 
We wijzen je er graag op dat je ook een terugbetaling kan vragen in de vorm van een AB concertcheque die 1 jaar geldig is na aankoop. We zouden niets liever willen dan jou terug te zien in AB.

Indien u tickets aangekocht heeft in de Ticketshop, gelieve een foto van jouw tickets te sturen met vermelding van uw rekeningnummer naar info@abconcerts.be.  

Crass

Ze ontleenden hun bandnaam uit een zin – ‘The kids were just crass’ – van David Bowies klassieker ‘Ziggy Stardust’. Crass schreeuwde niet alleen dat ze DIY - Do It Yourself - waren, ze leefden er ook naar. Zo hadden ze hun eigen community (Dial House), runden ze hun eigen platenlabel (Crass Records), en ontwierpen ze hun eigen inmiddels iconische platenhoezen. Met hun track ‘Punk Is Dead’ sneerden ze naar The Sex Pistols en The Clash die al snel hun ziel verkochten aan major record labels.

Hun klassiekers ‘The Feeding of the 5000’ (’78) en ‘Stations of the Crass’ (’79) klinken anno nu nog steeds brandend actueel en brutaal. De ziel van Crass leeft overigens nog volop door in een band genaamd Sleaford Mods die hen telkens ook name-dropt als het kan. Ook Björk draagt hen op handen, al was het maar omdat Crass de eerste twee albums van haar band Kükl op hun eigenste Crass Records uitbracht.

Steve Ignorant presents ‘Crass Songs 1977-1984’

Exact 35 jaar nadat Crass de handdoek in de ring smeet – Crass besloot reeds bij hun oprichting te stoppen in het ‘George Orwell’-jaar 1984 – beslist Crass-frontman Steve Ignorant opnieuw de baan op te gaan en songs uit het rijke Crass-oeuvre te performen. De (donkere) actualiteit noopt hem er nu eenmaal toe.

Line up:

Steve Ignorant (vocals)

Carol Hodge (vocals & keys)

Pete Wilson (gitaar)

Pete Rawlinson (bass)

Q&A with Steve Ignorant door Kurt Overbergh

Steve Ignorant is een spraakwaterval én een vat vol verhalen. Crass-fan en artistiek directeur Kurt Overbergh voelt hem aan de tand over verleden, heden en toekomst.

Screening of Crass (related) documentaires

Het finale programma wordt nog ingevuld, maar zondag is een perfecte dag voor screenings!

The Cravats

De muzikale spits wordt afgetrapt door de Engelse punkrockband The Cravats die in ’82 ooit nog een single uitbrachten op Crass Records.

Lees meer Lees minder

AB weetje Steve Ignorant stond hier in het kader van BRDCST op uitnodiging van Sleaford Mods

Video's

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie