do 05.10.17

Pigeon On Piano

Facebook event Deel Tweet

Tweede cd - live voorstelling!

Pigeon on Piano is het muzikale project van pianiste Katrien Verfaillie. Katrien maakte in 2014 een eerste cd met elf eigen composities. Ze speelde zo’n 75 concerten in culturele centra en clubs, voor bedrijven en in huiskamers, tot zelfs live op de Radio 1 sessie met Kommil Foo (2015).
Tijdens de zomer 2017 verbaast ze de (festival-)wereld met een bijzonder origineel idee: de éénpersoonsconcertzaal in de vorm van een duiventil.

Als toetsen vertellen …

Katrien Verfaillie – een Gentse met roots in de Westhoek - componeert en speelt eigen werk op piano. Haar creaties baden in melancholie. Ze houden het midden tussen nieuw-klassiek en het minimalisme van bijvoorbeeld Wim Mertens of Michael Nyman.

Piano spelen is haar passie. Elke dag opnieuw. Vanuit het niets puzzelt Katrien haar stukken ineen tot elke noot, elk timbre, elk gevoel juist zit. Wars van regels, onvoorspelbaar en toch harmonieus. Ze speelt als een doorleefde pianiste en laat de toetsen haar composities vertellen.

Live is Pigeon een fenomeen. Luisteren en kijken is bijna een filmische ervaring.

Katrien wordt in de AB Club begeleid door Beatrijs De Klerck op viool. Twee vrouwen, één akoestische vleugel, één viool. Voor 75 minuten intense begeestering.
 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Een prachtige, breekbare en gevoelige set. Top niveau.
Thierry.Boi493596
Het waren twee héél goede muzikanten of moet ik zeggen 'duifjes' ? , maar iets té klassiek. Er zat niet echt iets vernieuwends of moderns in, eigenlijk té brave muziek voor de AB. Het verteert té gemakkelijk , dus een uurtje na het concert ben je alles reeds vergeten. Geef mij maar Nils Frahm, die doet spectaculaire dingen met zijn klassieke vorming waardoor het altijd meeslepend is, zelfs verslavend.
jovdk
Just fantastic!!
Roland.Maes594082
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie