zo 31.03.19

Passa Porta Festival: Annelies Moons interviewt Raymond van het Groenwoud + SX + Rufus Wainwright

Facebook event Deel Tweet

Passa Porta Festival houdt halt te AB

Passa Porta Festival:
Het Passa Porta Festival viert de literatuur. Meer dan 100 Belgische en internationale auteurs en artiesten ontmoeten hun lezers tijdens een genereus weekend in hartje Brussel. Luister naar verhalen, ga met elkaar in gesprek en neem een rugzak vol nieuwe ideeën mee naar huis. Neem ook de tijd om je boeken te laten signeren en van de stad te proeven.
Brussel ademt literatuur, zeker tijdens het Passa Porta Festival!

Tickets zijn te koop via: www.passaporta.be

Klinkende Woorden
Tot spijt van wie het benijdt: sinds Bob Dylan de Nobelprijs voor literatuur kreeg, behoren songteksten officieel tot de literatuur. Maar wat lezen onze zingende schrijvers en schrijvende zangers zelf, en welke auteurs laten de muziek spontaan in hen opwellen? Radiostem Annelies Moons zoekt het voor je uit.

Het woord achter de muziek
Bob Dylan rekent William Blake, Jack Kerouac, Arthur Rimbaud en natuurlijk Dylan Thomas tot zijn literaire voorvaderen. Van 1984 werd David Bowie lyrisch, en aan de lijst met nummers die hun inspiratie vonden bij Shakespeare beginnen we niet eens. Onnoemelijk veel muziek, in welk genre dan ook, is geïnspireerd door literatuur. Sommige muziekteksten zijn op hun beurt dan weer literaire pareltjes. De symbiose tussen woord en klank is vaak groot.

Literaire muzen
Welke literaire voorbeelden vinden we in de boekenkast van Rufus Wainwright en Raymond van het Groenewoud? Welke teksten zijn een houvast voor Benjamin Desmet van SX? Annelies Moons, presentatrice van Culture Club op Radio 1, voelt de drie muzikanten aan de tand over hun literaire helden. Een gesprek over inspiratie, de poëzie in muziek en de muziek van woorden.

Lees meer Lees minder

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Passa Porta Festival: Annelies Moons interviewt Raymond van het Groenwoud + SX + Rufus Wainwright nieuws

Passa Porta festival met Rufus Wainwright

Sounds like literature: Radiostem Annelies Moons gaat in gesprek met Rufus Wainwright

Lees
Stories

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 31 augustus worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.