wo 29.08.18

Okzharp & Manthe Ribane feat. Chris Saunders aka Sondeza + Klein

Facebook event Deel Tweet

Hyperdub-labelnight met exquise soulvolle electro

FEEËRIEËN 2018: EEN MUZIKALE LEIDRAAD
Waarom klagen over de staat van de hedendaagse popmuziek? Wie zoekt én graaft in de marge, zal merken dat er flink wat bruist, broeit én beweegt. Dat in de breedste zin van het woord. De Feeërieën proberen elk jaar een stukje van die (brute) schoonheid te openbaren en presenteren bewust minder bekende acts en hangt ze mooi op aan thematische kapstokjes. Omdat muziek ontdekken pas écht voor beleving zorgt, meer dan het decor dat doet. Al is de natuurlijke pracht van het Warandepark uiteraard ook onmiskenbaar 100% Feeërieën. Beleving in het kwadraat dus!

Kaitlyn Aurelia Smith moet jammer genoeg annuleren voor deze avond. We kregen volgende mededeling van haar: "I deeply apologize that I am unable to perform due to a personal emergency. Thanks for your understanding."

Maar we vonden alvast een meer dan waardige vervanger en maken er ineens een ware Hyperdub-avond van, met de toevoeging van Okzharp & Manthe Ribane feat. Chris Saunders aka Sondeza.

Een van de boeiendste releases van de laatste maanden op het Londense Hyperdub-label is het debuut ‘Closer Apart’ van het Zuid-Afrikaanse duo Okzharp & Manthe Ribane. Okzharp is het soloproject van LV’s Gervase Gordon, een naar Londen uitgeweken Zuid-Afrikaan. Manthe Ribane is een Zuid-Afrikaanse choreografe, danseres, muzikante, mode-icoon en performancekunstenares.

Daar waar op hun vorige EP’s duidelijk invloeden van de Zuid-Afrikaanse gqom-muziek te horen was, is het muzikale palet op dit album helemaal opengetrokken en staat deze bol van de soulvolle electro waar ook fans van FKA twigs of Björk hun gading zullen bij vinden.

Live worden ze bijgestaan door filmmaker en visueel kunstenaar Chris Saunders aka Sondeza die we kunnen kennen van zijn werk voor o.a. Nozinja en Oumou Sangaré.

KLEIN (Hyperdub/uk)
De Londens/Nigeriaanse artieste Klein is verbonden aan Kode9’s excellente Hyperdub-label dat al sinds het ontstaan zijn tijd vooruit is. Denk Burial, Fatima Al Qadiri, Laurel Halo, Dean Blunt of DJ Rashad.  Haar EP ‘Tommy’ uit 2017 klonk bijzonder bevreemdend, maar gooide meteen hoge ogen. Pitchfork: ‘It’s an intense, discomforting listen but never less than visceral in its impact.' FACT omschreef haar werk dan weer als ‘grainy pop collages with elements like heavily-manipulated audio samples, R&B-inspired vocals, and metallic drones.’ Vergelijkingen met de deconstructed noise-jams van Hype Williams en Micachu zijn nooit ver weg.

Soundtrack by Dj Jasper

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie