za 29.09.18

Madensuyu Goodbye concert (XL-set) + Muriel Bruno plays classical pieces from Vivaldi, Pergolesi, Händel & Purcell

+ Babylon Trio

Facebook event Deel Tweet

Madensuyu speelt allerlaatste concert met een XL-set

MADENSUYU GOODBYE CONCERT
With a content heart and in the most grateful mood we announce the end of our musical story as Madensuyu.
For 25 fantastic years we have been able to pound and pound and pound the stage. 

Thanks to very special people that surrounded us. In support and in belief. You know who you are.

Thanks to you, our so FAFAFAFUCKIN’ GREAT fans!Come and join us in the last upcoming shows. 25 years of Madensuyu, we celebrate our birthday as well as our goodbye. 

Heads held high

One More Time

yours always,
Stijn Ylode and Pieterjan
MADENSUYU 

MADENSUYU 25: SUYU MAKINESI FEST
Madensuyu bestaat 25 jaar en dat – hoeven we onze zin nog af te maken? – moet uiteraard gevierd worden. Niet alleen met een extra lange set van Pieterjan Vervondel en Stijn Ylode De Gezelle of met de screening van de aangrijpende documentaire ‘Rabot’, maar ook met een Brussels/Irakees feestorkest. En vooral: mét een heus klassiek luik. Een klassiek luik? Inderdaad!

Het is niet zo verwonderlijk, want De Morgen omschreef hun jongste album ‘Current’ recent nog als een ‘oververhitte vrijpartij tussen punk en neo-klassiek’. Met de albumtitel‘Stabat Mater’ knipoogden ze in 2013 ook al bewust naar de Italiaanse klassieke componist Pergolesi, die het gelijknamige 13de-eeuws gedicht in muzikale pracht vertaalde.

Voor hun Suyu Makinesi Fest nodigt Madensuyu daarom de gerenommeerde sopraan Muriel Bruno uit om enkele klassieke werken te vertolken van o.a. Vivaldi, Pergolesi, Händel en Purcell. Muriel Bruno brengt alvast mezzo Julie Bailly en pianist Johan Dupont mee.

Openen doet het Brusselse Babylon Trio, dat bestaat uit drie Iraakse muzikanten die in 2016 hun thuisland ontvluchtten om te ontkomen aan de gruwelijke taferelen van de oorlog. Babylon Trio speelt een opwindende en geëlektrificeerde mix van hedendaagse Iraakse muziekstijlen zoals chobi chobi, dabke en maqam. Laat het googlen een aanvang nemen.

Klaar voor het unieke Suyu Makinesi Fest?

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Babylon Trio heb ik wegens versterken van de innerlijke mens gemist. Waar ik op voorhand een beetje gereserveerd was voor het luik klassieke muziek mag ik hier meegeven dat ik er ontzettend van genoten heb; er was zelfs een kippevelmoment! Super merci aan Stijn Ylode en Pieterjan om Muriel Bruno, Julie Bailly en Johan Dupont mee te brengen. Een fijne inkijk op Madensuyu's invloeden. En dan het slotakkoord van het nooit minder dan fantastisch orkestrerende Madensuyu. Na de Handelsbeurs (Gent), KulturA (Luik) en Muziekgieterij (Maastricht) mijn 4e MDNSY-concert van het jaar. Waar ikzelf Maastricht als eindpunt had gezien kon ik de dag erna gewoon dan een ticket te bestellen en One More Time naar de AB te gaan... voor Madensuyu dan toch hé ;-) Ik wil hier afsluiten met het herhalen van mijn instagram-post: "We shouldn't feel sorry or sad because they are moving on. We just need to feel grateful for what they created, and thankful that we were able to attend many of their exquisite gigs. Endless respect, Always!
johan_st
Onwaarschijnlijk straf, intens concert. Ondertussen een week verder en nog steeds niet goed van. Wat een wereldband, wat een songs ook. Rauw. Puur. Schoon. Heftig. Dwingend. In Your face. Ontroerend. Voedsel voor de gehavende ziel. Heel jammer dat het hier eindigt, maar het is hun beslissing , en die hebben wij te respecteren. 25 jaren lang je eigen weg gaan en steeds maar beter worden is weinigen gegeven. Beste Stijn en PJ : dank voor zoveel pure schoonheid/muzikale waanzin en alles daar tussen in. Madensuyu Rules - tot het einde der tijden !!!
peterwa
Wat een energie, 500km gereden om jullie te mogen zien. Zou er zo het dubbele voor gereden hebben. De muziek had altijd al een helende werking voor mij. Nu tijdens het concert ook nog de liefde (van mijn leven) ontmoet.
Htm
super! Jammer dat het hier eindigt ...
luc-dorissen
Het was een zalig goed concert. Ik was emotioneel verrast en geladen met een waanzinnige energie die de muzikanten ons, het publiek gaven. Klassiek, new wave, punk. Alles waar ik van hou in 1 set. Ik was grote fan van de clip Papa Bear, le ballet C de la B. Nu van alles wat ze doen. Top groep. Hoog op mijn lijst!
Manuella.Voeten742971
Madensuyu reigns !
Erwin-mut699@skynet.be
Babylon trio moet zijn weg nog vinden. Het leek bij momenten een trouwfeest orkestje. Het nemen van een selfie met publiek leek voor de zanger bij momenten belangrijker dan het concert. Allemaal behoorlijk knullig maar très sympa maar bij momenten erg aanstekelijk. De drummer wist van wanten en zou er goed aan doen zich met beter onderlegde kompanen te omringen. Muriel Bruno en co was weergaloos. Zowel in haar aanpak, presentatie als in de zangnummers zelf. Top en kippenvel. De combinatie met de topact was perfect. En dan het duo, (trio) dat het Vlaamse muzieklandschap een hoek afdeed. Ze bewezen nogmaals dat niemand beter dan zij weten hoe je het onaanraakbare toch weet te omsingelen met toetsen, snaren en vellen. Tegen de pijngrens aan en erover, tot in het "au dela". Het ga jullie goed broeders van de eindeloze onophoudelijke transcenderende roffel, van het snerpende en indringende. Het sneed tot in mijn ziel. Het ga jullie goed.
kriscuppens
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify