vr 25.09.20

Liveurope Online Festival

Deel Tweet

Liveurope Online Festival – live vanuit AB & 15 andere iconische concertzalen in Europa

We slaan de handen in elkaar met 15 andere grote concertzalen die deel uitmaken van het Liveurope muziekplatform en organiseren een Europees, grensoverschrijdend online festival.

Voor de allereerste keer zal het Liveurope Festival – hét jaarlijkse livemuziekfestival dat jong Europees talent in de spotlights zet – online plaatsvinden. Zo krijg je de kans om, waar je ook bent, enkele van de meest veelbelovende Europese artiesten aan het werk te zien.

En we hebben alvast een prachtige affiche voor je in petto: meer dan tien aanstormende artiesten uit ruim 10 landen, rechtstreeks gestreamd vanuit de meest legendarische zalen in Europa. En de kers op de taart: je kunt het festival helemaal gratis streamen!

De line-up bestaat o.a. uit Charlotte Adigéry (BE), Mekdes (DK), Nebraska (FR), DRENS (DE), Pijammies (SI), Ooostblok (NL), Zvíře Jménem Podzim (CZ) en Anna Andreu (ES). De volledige line-up wordt binnenkort bekend gemaakt.

Kijk dus samen met ons op 25 september naar de livestream van de concerten, op onze Facebookpagina of op YouTube.

De Europese muzieksector vernieuwen

Het Liveurope platform werd in 2014 opgezet om concertzalen zoals AB de kans te geven meer risico’s te nemen bij het boeken van nieuwe Europese acts en om artiesten te helpen ook in het buitenland door te breken.

Ondanks de vele uitdagingen, beschouwen wij de huidige pandemie als een moment om de muzieksector en de samenleving in haar geheel opnieuw uit te vinden. In het kader van het festival hebben we een verklaring ondertekend waarin we ons engageren nauw samen te blijven werken met onze Europese partners, om Europa’s rijke muzikale diversiteit onder de aandacht te brengen en te verspreiden. In die verklaring benadrukken we ook dat concertzalen een unieke rol kunnen vervullen om de muzieksector nieuw leven in te blazen.

Conferentie voor professionals in de sector

Het Liveurope Online Festival gaat ook gepaard met een conferentie voor professionals in de muzieksector. Die vindt plaats op 24 en 25 september, tegelijk met de concertstreams. Tijdens 5 sessies rond verschillende thema’s gaan we op zoek naar wat er nodig is om de muzieksector een betere toekomst te bieden. Meer informatie over het professionele programma van het festival vind je op de Liveurope website.

Lees meer Lees minder

Liveurope Online Festival nieuws

Liveurope Online Festival

live vanuit AB & 15 andere iconische concertzalen in Europa

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie