ma 16.03.20

KU Leuven x Horst Talks: Urgency for Space

Facebook event Deel Tweet

KU Leuven, Horst en AB buigen zich over maatschappelijke uitdagingen in de muziekscene en het nachtleven.

Dit debat wordt in het Engels gevoerd en is gratis toegankelijk mits inschrijving. Inschrijvingen starten op 14 februari 2020, 10 uur.
---- 

In een wereld die constant in verandering is, en in een multiculturele stad als Brussel die bruist van diversiteit kan muziek mensen samenbrengen. In een reeks lezingen buigen KU Leuven,  Horst & AB zich over maatschappelijke uitdagingen en gaan ze op zoek naar mogelijkheden in de muziekscene en het nachtleven. 

Inleidende lezing door Bogomir Doringer (Space of Urgency, Freitraume) 
 
Panelgesprek met: Ella Overkleeft (Trans Europe Halles, Club Health Conference, N8BM Amsterdam), Jozef Wouters (Decoratelier), Pieterjan Ginckels (KU Leuven), Eva de Klerk (NDSM)  Bogomir Doringer (moderator) 

---- 

Nachtclubs behoren tot de meest bepalende ruimtes in de hedendaagse cultuur als ultieme locaties voor nachtelijke ontspanning. Ze bieden bezoekers, muzikanten, artiesten, architecten en ontwerpers mogelijkheden, inspiratie en – vooral – vrijheid. 

Muziekclubs en vrije ruimtes drukken hun stempel op de culturele identiteit van onze steden en doen subculturen en gemeenschappen ontstaan. De snelle stedelijke ontwikkeling en de focus op economische groei maken de invulling van deze plaatsen brandend actueel. Vandaag lijkt het dan ook meer dan ooit nodig om stil te staan bij hun betekenis en het belang van hun behoud. 

Hoe hebben bewegingen uit het verleden bijgedragen tot de wezenlijke identiteit van steden wereldwijd? Wat kunnen we leren van de autonome rave- en festivalcultuur? Hoe kunnen die inzichten onze steden vormgeven en de basis leggen voor nieuwe samenwerkingsverbanden in het culturele landschap? En hoe kunnen grote instellingen als AB deelnemen aan de dialoog. Welke rol is er voor hen weggelegd? 

Lees meer Lees minder

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify