wo 29.08.18

Kaitlyn Aurelia Smith + Klein

Facebook event Deel Tweet

Exquise electronica in een bezwerende female double bill

FEEËRIEËN 2018: EEN MUZIKALE LEIDRAAD
Waarom klagen over de staat van de hedendaagse popmuziek? Wie zoekt én graaft in de marge, zal merken dat er flink wat bruist, broeit én beweegt. Dat in de breedste zin van het woord. De Feeërieën proberen elk jaar een stukje van die (brute) schoonheid te openbaren en presenteren bewust minder bekende acts en hangt ze mooi op aan thematische kapstokjes. Omdat muziek ontdekken pas écht voor beleving zorgt, meer dan het decor dat doet. Al is de natuurlijke pracht van het Warandepark uiteraard ook onmiskenbaar 100% Feeërieën. Beleving in het kwadraat dus!

KAITLYN AURELIA SMITH (us)
Vraag ons niet waarom, maar alleen al de naam Kaitlyn Aurelia Smith, vinden wij imposant klinken. Ze groeide op aan de Amerikaanse westkust op Orcas Island en raakte na haar muzikale studies getriggerd door de klank en de mogelijkheden van de befaamde Buchla 100 synthesizer. Gezegend met een mooie stem leverde dat al een handvol intrigerende platen op. Haar jongste album ‘The Kid’ kreeg op Pitchfork de medaille ‘Best New Music’ mee. En meteen een resem mooie vergelijkingen erbovenop: ‘Compared to her more reserved prior albums ‘The Kid’ at times plays almost like Grimes’ alien electro-pop or Caribou’s house-indebted beats.’ Tot slot mocht Smith - die ondertussen in LA woont - goed volk remixen als Perfume Genius (in ‘14 nog present op de Feeërieën) en Max Richter.

KLEIN (Hyperdub/uk)
De Londens/Nigeriaanse artieste Klein is verbonden aan Kode9’s excellente Hyperdub-label dat al sinds het ontstaan zijn tijd vooruit is. Denk Burial, Fatima Al Qadiri, Laurel Halo, Dean Blunt of DJ Rashad.  Haar EP ‘Tommy’ uit 2017 klonk bijzonder bevreemdend, maar gooide meteen hoge ogen. Pitchfork: ‘It’s an intense, discomforting listen but never less than visceral in its impact.' FACT omschreef haar werk dan weer als ‘grainy pop collages with elements like heavily-manipulated audio samples, R&B-inspired vocals, and metallic drones.’ Vergelijkingen met de deconstructed noise-jams van Hype Williams en Micachu zijn nooit ver weg.

Soundtrack by Dj Jasper

Lees meer Lees minder

Video's

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify