zo 16.06.19

Jim White feat. Nicolas Rombouts & Geert Hellings

Facebook event Deel Tweet

Alt-country-US-culticoon meets Belgian artists

Jim White is een cultfiguur binnen de alt-countryscene. Hij werd eind jaren ’90 ontdekt door David Byrne en tekende op diens Luaka Bop-label. White werkte reeds samen met ronkende namen als Joe Henry, Bill Frisell, Morcheeba, Aimee Mann, …

Legendarisch is zijn tocht doorheen de onderbuik van het zuiden van de VS in de BBC-docu ‘Searching for the Wrong-Eyed Jesus', over muzikanten die geïnspireerd werden door de cultuur van het zuiden van de VS. Hij is een rasechte 'storyteller' waarbij verhalen en songs naadloos in elkaar overgaan. Zijn songs bevolken een heel eigen universum waarbij exotische en typische country-instrumenten zoals de banjo een hallucinerende muzikale reis aangaan.

Deze zomer vertoeft Jim in België om een alt-country-postpunkplaat te maken met contrabassist Nicolas Rombouts (ex-Dez Mona, Stef Kamil Carlens). Ook gitarist Geert Hellings (Guido Belcanto) zal op deze plaat meespelen. Verwacht in het AB Salon een warme avond vol oud en nieuw materiaal van deze meesterverteller.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 31 augustus worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.