di 28.03.17

Jef Neve presents 'Spirit Control'

Facebook event Deel Tweet

Belgische jazzpianist presenteert zijn jongste album!

100 jaar geleden verscheen de allereerste jazzplaat: The Original Dixieland Jass Band met ‘Livery Stable Blues’. AB zet daarom één jaar lang jazz extra in de kijker. Van hedendaagse klassiekers over muzikale dwarsliggers die zich door jazz laten inspireren tot de jongste volstrekt eigenzinnige jazzgeneratie van eigen bodem.
 
Wat als je voelt dat je op topsnelheid bent? Wat als plots in het midden van je leven alle zeilen in de juiste richting staan? ‘Spirit Control’, het gevoel dat je geest eindelijk doet wat je altijd verlangd hebt, de gedachte dat je zelf aan het roer staat nu, een heerlijk gevoel van vrijheid.” (Jef Neve)

Jazzpianist Jef Neve zit tegenwoordig goed in zijn vel, zo goed zelfs dat hij gelooft dat zijn nieuwste album ‘Spirit Control’  misschien wel hét album van zijn leven is. Na een al fantastische carrière (zowel solo en in trio, als in samenwerking met onder meer José James en Gabriel Rios) voelt hij zich als componist op het niveau waarop zijn werk eindelijk naar waarde geschat wordt.   

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van Thelonius Monk gaat Jef Neve voor aanvang van het concert dieper in op het werk/de invloed van deze jazzlegende/composer/pianist. Meer info via deze link.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

SUPER !
ANN.VERVAECKE622527
Super optreden! We hebben er echt van genoten, zowel van de muziek als van het enthousiasme waarmee iedereen op het podium stond! Mooi ook de combinatie met de andere instrumenten.
irisleeman
Gewoon geweldig. Wat een klasse. Heerlijk om dit te kunnen meemaken. Hier wordt een mens echt gelukkige van. Bedankt !
caroeliano
We hebben Jef Neve leren kennen via "Jeugd en muziek" en blijven volgen. Dus fan van het eerste uur. Verschillende malen live gezien. Dit concert was echt top. De combinatie met de strijkers was geweldig. Een fantastische avond. Dank u.
Luc.Bruyninckx633131
Jef blijft levenslustig verder flirten met klassiek en jazz. De interactie met drummer Jens Boutery zorgde voor een rock-'n-roll drive. A suivre.
Georges Tonla Briquet
Sinds enkele jaren volg ik Jef's muziek en dit was echt muziek van de bovenste plank. Soms vertrekkend vanuit chaos om dan snel te komen tot orde, ritme, om te eindigen in prachtige melodie. Dit is écht genieten ! Hartelijk dank Jef voor deze prachtige muziek ! Tim & Marc
Marc.Kubben624868
Absolute top !!! Super muzikanten !!
Ellen.Verschueren634575
Hoe moet ik dit concert verwoorden ? Jef Neve gaat veel en goed op reis en hij doet aan sport, en dat hoor je dus aan zijn composities en zie je aan de uitvoering ervan. Dit was een absolute top performance, zoals ik er in jaren niet meer heb beleefd. Blijven reizen en blijven sporten Jef... Bedankt voor de fantastische avond .
jaco
Mijn 2e concert in de AB. Vorige keer staanplaatsen, nu zitplaatsen. Mooi zicht vanaf de vierde rij op het goed gevulde podium. Ik had mijn dochter meegenomen die van plan is om met pianolessen te beginnen. Dit concert was bedoeld als opwarmertje om haar te stimuleren. Jef Neve was zeer overtuigend, geweldige dynamiek, weergaloze begeleiding. Schitterend concert!
Lydia.Claessens607762
Super concert!!
DuoSales bvba
Prachtig concert!! Alweer een schitterend werk van Jef!!! Doe zo voort!!!!
peter-van-driessche
Ik volg hem sinds zijn eerste passage op Jazz Middeleim met het Jef Neve Trio; de voorbije 10 jaar is Jef blijven groeien en evolueren tot op een moment dat hij nu als het ware zichzelf overstijgt, zonder afbruk te doen aan zijn zo persoonlijke invulling en kijk op composities en muziek! Spirit Control is Jef Neve op zijn hoogtepunt!!!
bhap
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Jef Neve presents 'Spirit Control' nieuws

All that jazz! Doe mee en win duotickets voor 3 onvergetelijke jazz avonden naar keuze in AB.

All that jazz! Doe mee en win duotickets voor 3 onvergetelijke jazz avonden naar keuze in AB.

Lees
Wedstrijd

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify