do 30.01.20

Herman Van Veen

Facebook event Deel Tweet

75… Dat kun je wel zien dat is hij…

Herman van Veen komt met zijn gezelschap, waaronder violiste-zangeres Jannemien Cnossen, harpiste-percussioniste-zangeres Wieke Garcia, bassist-toetsenist Kees Dijkstra en componist-gitariste Edith Leerkes op woensdag 29 en donderdag 30 januari 2020 naar AB Brussel de jaren vieren.

'Vandaag een jaar geleden vroeg iemand van het theater mij of ik al wist wat wij zouden komen spelen. Jee, dacht ik, dat hangt van zo veel af. Hoe toekomstbestendig kan op mijn leeftijd zo’n aankondiging zijn? Het gaat immers altijd anders dan je denkt ook als je denkt het zal wel anders gaan dan je denkt dan gaat het toch nog anders dan je denkt. Zoals Judith, een vriendin, laatst op een feestje zei.
Al zeker weet ik wel als alles gaat zoals ik hoop, versieren we een stoel, want ik wordt vijfenzeventig. Net zo oud als de langst gewapende vrede in onze lage landen ooit. Dus zingen we vast en zeker blij vrij naar Chawwa Wijnberg: 'Violen, anjelieren en een tas vol prei wat hebben we te vieren violen, anjelieren en een tas vol prei.'
Ja, los van wat krakende onderdelen en het regelmatig kwijt zijn van namen, beschouw ik deze tijd, ook al ben ik minder jong dan gisteren, als de beste van mijn leven.
Voor zover, Herman van Veen.'

Herman van Veen (1945) groeide op in Utrecht waar hij ook het conservatorium bezocht. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het soloprogramma ‘Harlekijn’- Niemands knecht, niemands baas. Sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Van zijn hand verschenen tot op de dag van vandaag honderdtachtig cd’s, een tachtigtal boeken en zo’n vijfhonderd schilderijen.
Voor zowel zijn artistiek werk als zijn inzet voor projecten ten behoeve van vrede, veiligheid en verbondenheid is hij talloze malen onderscheiden. Zo is hij onder andere drager van het Verdienstkreuz am Band des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Herman van Veen heeft een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel, is vader van vier kinderen en van de weeseend Alfred Jodocus Kwak. Grootvader is hij van drie kleinkinderen.

BEKNOPTE BIO:
Herman van Veen (Utrecht 1945) is in zijn genre volstrekt uniek. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L’Olympia Parijs, Carré Amsterdam, Friedrichstadtpalast Berlijn, Carnegie Hall New York, AB Brussel, schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vier talen. In 1965 beklom Van Veen voor het eerst het podium, sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Herman van Veen speelt viool, zingt, componeert, schrijft, acteert en regisseert, schildert en is de geestelijke vader van de wereldberoemde stripfiguur-eend Alfred Jodocus Kwak. Van Veen zet zich sinds zijn zeventiende actief in voor de rechten van het kind, was achtereenvolgens vrijwilliger, bestuurslid en welwillendheids-ambassadeur voor Unicef en mag zich – naast de vele internationale onderscheidingen die hem ten deel vielen- Doctores Honoris Causa aan de Vrije Universiteit van Brussel noemen omwille van zijn humanitaire inzet, zijn consequente houding tegen elke vorm van onrecht en zijn verdediging van het vrije woord. Sinds november 2012 is het ‘Herman van Veen ARTS CENTER’, gelegen in het hart van een bijna 100 hectare groot natuurgebied in Soestduinen Nederland, ‘een droom in uitvoering’.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Grandioos optreden met fantastisch mooie muziek ! Aangrijpende teksten. Herman Van Veen leeft vanuit zijn hart en verzorgt de kleine Herman in hem : ronduit OH ZO MOOI !!! Hij blijft eeuwig jong door nog kinds te durven zijn. Super !!! DANKJEWEL voor de hele mooie avond. Ik geniet er nog steeds van.
Daniël.Wuestenberghs758474
Herman Van Veen was op en top ! Prachtige zanger, muzikant, entertainer, tekstschrijver ... . Maar ook de muzikale intermezzo's van zijn muzikanten waren zeer goed. Het zal een van de concerten van het jaar zijn voor mij !
fm1990
Superavond! Herman Van Veen was briljant, 75 jaar en springlevend... en vergezeld van TOP muzikanten !! en wij komen wel graag naar de AB, we hadden een mail gekregen met vermelding van het aangepaste tijdschema. Misschien hebben de mensen die niet op de hoogte waren geen AB account aangemaakt en kan de AB dan ook niet verwittigen ? .... en de bediening tijdens de pauze was zeker in orde, we hebben tijdens de hele pauze in de buurt van de toog gestaan en de wachtrij was vlug opgelost... AB doe zo verder!
marina.coppens765294
Herman blijft een fantastische muzikant. Echter komen wij niet graag in de AB owv ongenummerde plaatsen. Je moet al vroeg (1uur wel te verstaan) komen om een goede plaats te hebben (echter lukt dit vaak niet owv werk). Tevens zaten er mensen op de trappen wat jammer is want ook zij hebben de correcte prijs voor een ticket betaald. De pauze was zeer kort doordat er te weinig? mensen achter de bar stonden of er maar 1 bar open was? Alleszins teveel volk om op een korte tijd te bedienen. Het allerbelangrijkste blijft dat Herman top was!
els.vandenbussche848388
Ontroerend ,schitterend !
ingedc-at-hotmail-com
Ronduit prachtig en vooral verrassend concert. Onvoorstelbaar waar Van Veen die energie blijft halen. Noteer ik nu al als HET concert van het jaar! Rotjammer dat dit concert vroeger begon dan op onze kaarten vermeld. AB mocht hierover wel een mailing versturen. Serieuze communicatiefout...
Luk-Vander-Straeten
Het was echt heel goed, alleen spijtig dat het startuur vervroegd werd, daarmee misten we een deel van deze mooie avond. Wanneer werd dit uur aangepast?
kwalravens
Concert was super , alleen spijtig dat veel mensen niet op de hoogte waren dat het concert een halfuur vroeger begon dan aangekondigd .
edhi
Ontroerend hartverwarmende mooie voorstelling. Wat een energie en dynamiek, wat een sterke muzikale bezetting, wat een ongeëvenaarde sterke artiest, eenvoudig en toch doordringend, spelend met de taal en het publiek. Bedankt Herman voor die super mooie avond.
Walter.Poppe539613
Onnavolgbaar, als vanouds.
arnoudt
Super spektakel, boeiend van de eerste minuut tot de laatste buiging. Bedankt mr. Van Veen om ons nog steeds te laten genieten. Chapeau ook aan uw muzikale begeleiders, echte top-artiesten. En dat in alle eenvoud, zonder veel toeters en bellen. Nog vele jaren!
roxane-b
...met een echtheid die me zelfs de dag nadien nog altijd ontroert en warm vanbinnen maakt. Grote klasse, groot artiest!
lievebuelens
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie