zo 17.09.17

Global Street Sounds

Facebook event Deel Tweet

Gratis Global Sounds muziekfeest in en rond AB

Timings:

Block Party Steenstraat:
14:00 Rrita Jashari
16:00 Baylena
18:00 D.WattsRiot
19:30 DJ Lee Bass

AB
15:10 Altin Gün
17:00 Meridian Brothers
21:00 Joey Le Soldat

Darna
14:30 + 16:15 Chalo Correia

Electrocution
17:45 Arkan Mushtak Synth Trio

Mr Ego
16:45 Ko Shin Moon

Outlet Store
15:40 + 20:00 Alizarina

Bonnefooi: Afterparty!

 

GLOBAL STREET SOUNDS klinkt als werelds en 'streetwise' en dat vanaf de namiddag in en rond de hele Steenstraat, in en naast de AB, met in de zaal: Altin Gün, Meridian Brothers en Joey Le Soldat en in de straat o.a. Chalo Correia, Alzarina, Ko Shin Moon, DWattsRiot, Rrita Jashari, Baylene Selektah,… (zie onder.) Global Street Sounds blijft een kersvers DIVERS en GRATIS feest op ZONDAG 17 SEPTEMBER.
Na de groooote vakantie mogen alle zintuigen terug opgejut met een unieke muziekmix, culinaire excursies, animatie en attracties...
Oo°h ja, die 17 september is ook de 3de zondag van de maand, dus ook AUTOLOZE ZONDAG; en dan is meteen ook het AB seizoen 2017/2018 volle gaaz gestart.

Vanuit de bovenlokale projecten ondernemerschap "Biestenbende" (JHMJ VieWeide) en artistieke expressie "X-Pression" (JH De Branding) nemen De Brusselse Jeugdhuizen een plaats in op Global Street Sounds. Bezoekers en jongeren kunnen terecht aan de stand van de Brusselse Jeugdhuizen voor  zeefdruktechniek en graffiti.


ALTIN GÜN opereert vanuit Nederland rond bassist Jasper Verhulst. Nadat hij met Jacco Gardner in Istanbul mocht spelen raakte hij verzot op de Turkse 'sound of the 70s' = een zwoele mélange van 'Turkse folk, psychedelia, funk & rock', in het zog van avonturiers als Selda, Barış Manço and Erkin Koray. Voeg daarbij nog minder bekende deunen of eigen bewerkingen van traditioneel materiaal en je krijgt een meeslepende dance groove, een vrolijke crossover.


MERIDIAN BROTHERS is Colombiaanse waanzin. Sinds 1998 een muzikaal tropisch / psychedelisch concept met een hoek af rond voorman Eblis Alvarez, ondertussen aangevuld tot een 'live combo' met Maria Valencia (saxophone, clarinet, percussion & synthesizers), Damian Ponce (percussion), Cesar Quevedo (bass) en Alejandro Forero (electronics & synthesizers.) 'Donde Estas Maria?' Die vraag moet beantwoord op hun nieuwe SoundwayRecords-release!
 

Joey Le Soldat (bf) (vervangt het geannuleerde Togo All Stars)
'African hip hop electro' uit Burkina Faso. Met een artiestennaam die verwijst naar 'tirailleurs' in de familie en nu blijkbaar klaar met 3de cd 'Barka' op het Franse Tentacule label.
Voor fans van bvb Roots Manuva, Max le Daron, Art Melody...
The Guardian: 'Burkin Bâ': 'One of the most strongest electro-tinged hip-hop cuts you’ll hear all year.'Rrita Jashari (Bxl)
Lid van het Brusselse 54Kollektiv, befaamd van hun eclectische feesten met hedendaagse elektronische muziek. Ze brengt muziek uit het verleden, heden en toekomst. Rrita’s passie voor wereldse klank is als een open uitnodiging voor een tijdloze reis, dit alles zonder grenzen en genres maar met pure muzikale vibraties.


D.WattsRiot (BB)
Deze veteraan uit Barbados was de DJ van de legendarische Britse politieke fusion band Fun-Da-Mental, die in de jaren 1990 hiphop, etnische roots, wereldmuziek en electronica samen brachten in een vet east-meets-west geluid. Tegenwoordig produceert hij ook etnische downtempo dub onder de naam KingLMan waarmee hij samenwerkt met King Midas Sound en Dub Colossos en runt hij het platform Earconditioning waarbij hij GonjaSufi tot een van zijn protégés kan rekenen.


Alizarina (FR / Bxl)
Van een techno beat tot een melodieuze klarinet, Alizarina (check het Bretoense-Brusselse collectief Global Hybrid) mixt verschillende invloeden met elkaar: techno, klezmer, gypsy en balkan beats... de vruchten van zijn reizen door Oost Europa en een sterk ontwikkelde nieuwsgierigheid. Zijn muziek zal je doen bewegen en meenemen naar verre oorden.


Baylena (BE)
Deze vrouwelijke Luikse DJ is een vaste waarde op electro-tropicale nachten in België en daarbuiten, met haar muzikale vibraties waar alleen zij het geheim van kent. Verwacht een krachtige mix van aardse bass tussen cumbia, moombahton en verder.

DJ Lee Bass
Lee Bass, deze Duits/Ghanese DJ is 1/3e van Gato Preto-trio en gespecialiseerd in afrobeat.


Ko Shin Moon (FR)
De grenzen vervagend tussen tijd en ruimte, het Franse duo Ko Shin Moon mixt akoestische instrumenten van verschillende regio's van de wereld, via analoge toepassingen, traditionele muziek, elektronische composities, sampling en veldopnames. Hun debuut LP is de soundtrack voor een hybride wereldtrip: acid dabke, Turks-Griekse disco, kosmische raï, new beat molam, Tibetaanse ambient, Hindi filmisch synth wave en verder.


Arkan Mushtak Synth Trio (IQ/BE)
Als vluchteling van de oorlog in Irak is muzikant Arkan Mushtak vorig jaar in België beland. Van jongs af aan werd hij in Baghdad gevormd tot een getalenteerde toetsenist door meester componist Noor Sabah. Verwacht een set van wilde elektronische klanken in de traditionele Iraakse *chobi chobi* stijl met ratelende beats en bezwerende melodieën, bijgestaan door een Iraakse zanger en de Belgische elektronische producer Weird Dust. In september volgt een album van dit drietal.

Chalo Correia is een getalenteerde singer-songwriter geboren in Luanda, Angola. Midden jaren ’70 groeit hij op tijdens de meest intense en vurige periode in de Angolese muziekscène. Hij leert revolutionaire bands als Os Merengues en Os Kizos kennen, artiesten die voor zijn verdere carrière erg bepalend zullen zijn. In de vroege jaren ’90 verhuist hij naar Portugal waar hij zichzelf de swingende Angolese muziekstijlen als semba, rebita en kazucuta aanleert. Tekstueel laat hij zich beïnvloeden door zijn Angolese achtergrond en de multiculturele omgeving waarin hij in Lissabon leeft. Zijn debuutalbum ‘Kudihohola’, uit op het Celeste/Mariposa Discos label, was een instant classic bij liefhebbers van de Afro Portugese puxa-sound.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Global Street Sounds nieuws

Diversiteit: AB zet in op Global (Street) Sounds en hiphop

Diversiteit: AB zet in op Global (Street) Sounds en Hiphop

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie