zo 16.09.18

Global Street Sounds: Ifriqiyya Electrique + Jupiter & Okwess

Facebook event Deel Tweet

Kom maar massaal gratis globaal feesten (en fietsen?)

GLOBAL STREET SOUNDS klinkt als werelds en 'streetwise'. Vanaf de namiddag in en rond de hele Steenstraat, in en naast de AB, met deze keer alvast in de zaal: Ifriqiyya Electrique, AMMAR 808 en Jupiter & Okwess (zie onder).

Global Street Sounds blijft een DIVERS en GRATIS feest op ZONDAG 16 SEPTEMBER. Na de grote vakantie mogen alle zintuigen terug opgejut worden met een unieke muziekmix, culinaire excursies, animatie en attracties ...

Oh ja, 16 september is ook de derde zondag van de maand, dus AUTOLOZE ZONDAG. Daarmee is meteen ook het AB-seizoen 2018/2019 'volle gaaz' gestart.

Het gratis programma in de grote zaal:

IFRIQIYYA ELECTRIQUE
Dit gedreven - of beter - bezeten Tunesisch, Frans en Italiaans collectief concentreert zich op 'adorcisme': het tegengestelde van exorcisme. Alle geesten zijn welkom, ook die van jou. Beelden en klanken zijn gebaseerd op de Banga-rituelen van Sidi Marzûq in de Djerid-woestijn, de Zuid-Tunesische Sahara. Geesten heten daar 'Rûwâhîne' en zo heet ook hun debuutalbum op het zeer actuele Glitterbeat-label.

London Evening Standard na Womadfestival: 'More challenging and visceral was Ifriqiyya Electrique...It’s innovative and brave.'

AMMAR 808 (CANCELLED!!)
Meer dan deze Humo-recensie na hun optreden tijdens BRDCST heb je niet nodig. 'Dan liever AMMAR 808 and The Maghreb United (***1/2). De hoog klinkende fluiten heten gasba en zukra, de man die de zijne overal tussen kringelt is een Tunesiër (Lassaed Bougalmi). De driesnarige luit is een guembri, de Marokkaan Mehdi Nassouli krijgt er een ondertussen vol gelopen AB Box mee aan het luisteren. Cheb Hassen Tej is een Algerijn, zijn zangstijl herinnert aan de 13 grootste Rai-hits die we kennen,‘Didi’ van Cheb Khaled op kop. De stem van Tunesiër Sofiane Saidi is dan weer gewoon een bom. De man die dit Maghreb United-team aanvoert heet Sofyann Ben Youssef, spoelde 10 jaar geleden vanuit Tunesië in Brussel aan, en noemt zichzelf AMMAR 808 omdat hij de roes van de Maghreb vertaalt naar zijn Roland TR-808. In het drieminutengesprekje dat wij met hem in de coulissen van de AB hebben, geeft hij toe dat zijn muziek een serieuze uitnodiging is om te dansen, en dat ze soms brutaal en lichtjes apocalyptisch klinkt. AMMAR 808 zette de AB Box op de rand van ontploffen, deed wegdromen naar vroeger (The Chemical Brothers én Front 242) en wensdromen naar een toekomst waarin Chokri Mahassine deze feestneuzen in zijn favoriete waterpijpcafé een Pukkel-contract voorlegt.'

JUPITER & Okwess
Kinshasa in da barakka! En hoe! 'Kin Sonic' is zijn jongste, kloek klinkende cd, op het Franse Zamora-label, dat ondertussen ook internationaal verdeeld wordt bij (alweer) Glitterbeat. Jupiter werkte voor opnames ook al met Damon - Blur - Albarn en Warren - Nick Cave - Ellis. Vooral op een podium kookt dit orkest hevig over, daar kan ook Les Inrocks over getuigen: 'font bouillir un melting-pot musical et culturel ultrapopulaire... musicien iconique qui, fidèle à son étoile, n' a jamais dévié de sa trajectoire.'

Meer pers? The Independent On Sunday: 'New contender for best Congolese band on the planet... Their turbo-charged funk rock is a cross between 'Ball of Confusion'-era Temptations and the rawest Congolese soukous...'

Het gratis programma op verschillende locaties in de Steenstraat: 

The Music Village: Stalin Black
Deze Brussels-based band bestaat uit Stalin (KRD), Mirsad (RKS) en Moune (MG). Drie continenten verenigd in één band.
Stalin Black brengt een unieke mix van muzikale stijlen samen die zweeft tussen flamenco en blues, rock en zigeunermuziek. De bandleden ontmoetten elkaar in het open kunsthuis Globe Aroma in 2015 en begonnen al snel live op te treden. Grenzen zijn een taboe voor hen, ze nemen je dan ook mee van de feestelijkste muziek naar erg intieme momenten.

Electrocution: Da Pemba
Brussels hiphopproject dat met hun Afro-Braziliaanse ritmes, heavy synth electronica en Franse rap een opzwepende en boeiende sfeer weten te creëren.

Mr. Ego: Wahati Soul
Chama en Amanda leren elkaar in 2015 kennen binnen Globe Aroma, als snel is er een muzikale klik en besluiten ze om samen muziek te maken. Hun project groeit uit tot een kwartet en brengt swingende grootstedelijke future soul.

Darna vzw:

Radio Martiko: Braziliaanse beat of Armeense rock-‘n-roll? Franse mambo of Iraanse surf? Chinese twist of Belgische bellydance? Welkom in het universum van Radio Martiko sound system! Ze nemen je mee van de kasba van Cairo tot een Haïtiaans carnavalfeest, van de suburbs in Lagos tot een filmset in Bombay. Come and shake with the monkeys! 

Black Koyo is een Brusselse Gnawa-band geleid door Maalem Hicham Bilali. Hicham werd geboren in Fez, Marokko, en ging al op zeer jonge leeftijd in de leer bij Maalem Hamid Dkaki, een leermeester die hem de ritmes, filosofie en gezangen van de Gnawa-muziek aanleerde. Gnawa is een Noord-Afrikaanse muziekstijl die zijn oorsprong vindt in de West-Afrikaanse spirituele ritmes en religieuze soefi-poëzie. De muziek kenmerkt zich door intense instrumentale trance doorspekt met repetitieve vocals. De gimbri, krakebs en bass-drums zijn de meest gebruikte instrumenten. Op Global Street Sounds brengen ze een mix van traditionele en moderne nummers uit zowel de spirituele als folkloristische Marokkaanse tradities.

Block Party Steenstraat: 

IllSyll
Energie en eclectisme zijn de sleutelwoorden die een set van IllSyll definiëren. Ze is constant op zoek naar verschillende muzikale combinaties die zich uiten in haar mixen. IllSyll gebruikt geluiden als een taal en communiceert met haar publiek via de luidsprekers.

DracheMusicale
Dj-set at night, radio overdag (Radio Panik 105.4FM)
Grave tropicool + African disco + chââbi glorifié + groove créole + séga + gnawa + cumbia + kamba + zoukbass tsétéra tsétéra. Yepaa. 
Drache Musicale brengt zijn wereldwijde beats uit met FrontChaud solo in de rol van de sprinkler.

LOWUP
LOWUP is een in Brussel gevestigd collectief van clubmuziek-aficionados. Dj’s, producers en concertpromotoren van hedendaagse elektronische muziek gemixt met invloeden van over de hele wereld. 
Naast hun dj-werk runnen ze ook een label en hebben ze een wekelijkse radioshow op BRUZZ.
Tijdens Global Street Sounds zullen Max le Daron en Mr. Orange de draaitafels beroeren.

Extra:

JHOB (Brussels jeugdhuizen):

De Brusselse jeugdhuizen is een organisatie die zich in zet voor de jeugdhuizen in het Brussel Hoofdstedelijk gewest en een stem wilt zijn voor deze jeugdhuizen. Zij zullen randanimatie bieden en hun jeugdhuisdroom nog meer in de kijker zetten. 

Een beetje honger? Daarvoor kan je ook bij ons terecht. Of eerder zin in een sportieve uitdaging? Doe dan zeker mee aan onze competitie op rollen.

Alle inkomsten gaan naar Kom op tegen kanker!    

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Global Street Sounds: Ifriqiyya Electrique + Jupiter & Okwess nieuws

Met de concerttrein naar AB? Voordelig voor milieu en portemonnee!

Koop een voordeelbiljet met de NMBS-code op je concertticket .

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 3 mei worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.