di 05.12.17

Girls In Hawaii

+ Marc Melià

Facebook event Deel Tweet

Welcome back GIH! Reikhalzend kijken we uit naar hun nieuwe ‘nachtelijke’ album

Girls in Hawaii is terug! Op 29 september starten ze een nieuw hoofdstuk met hun album, ‘Nocturne’. Ze klinken vertrouwd, maar toch anders; melodieus, maar gedurfd. Het ‘nachtelijke ’ album is een muzikale weerspiegeling van clair-obscur, schaduwen en licht, hun visie op de wereld.

Voor het artwork liet onze favoriete Waalse band zich inspireren door de Engelse kunstenaar Tom Hammick. Opnieuw kozen ze voor Luuk Cox achter de knoppen, die tevens het gelauwerde ‘Everest ’ producete.

De eerste single ‘This Light’ is een voorsmaakje, een uitnodiging om zachtjes de nacht in te duiken.

VOOR FANS VAN
dEUS, Grandaddy, Mogwai, Explosions in the sky, Fleet Foxes, Local Natives

IN DE PERS
‘Wat drie jaar geleden nog ondenkbaar leek, is een nu feit: Girls in Hawaii heeft met ‘Everest’ een ijzersterke come-backplaat gemaakt.’ (**** Canvas)

PROGRAMMATOR
KO: ‘Eén van mijn favoriete Belgische bands: steeds spannend, avontuurlijk en dat allemaal gewikkeld in superbe popsongs.

AB WEETJE
Het is maar liefst de zesde keer dat Girls in Hawaii het podium van AB zal betreden.

Lees meer Lees minder

Voor fans van dEUS, Grandaddy, Mogwai, Explosions in the sky, Fleet Foxes, Local Natives
In de pers ‘Wat drie jaar geleden nog ondenkbaar leek, is een nu feit: Girls in Hawaii heeft met ‘Everest’ een ijzersterke come-backplaat gemaakt.’ (**** Canvas)
AB weetje Het is maar liefst de zesde keer dat Girls in Hawaii het podium van AB zal betreden.

Video's

Reacties

Nous avons adoré ce concert!
san-15
Het was een heel evenwichtig concert met voldoende afwisseling tussen hun bekender werk en tracks uit hun nieuw album Nocturne . Rorschach was beklijvend, maar er waren nog meer hoogtepunten. Girls In Hawaii is duidelijk één van de betere Belgische bands. Bovendien vond ik de lichtshow heel puur en mooi passend. Kortom ik heb ervan genoten.
Kristof.Sterckx655446
Een groep die de poprock beheerst maar niet buiten de lijntjes kleurt. Soms een vleugje Grandaddy maar de samenzang kwam, mede door een nogal onverzorgde geluidsafregeling, niet genoeg tot zijn recht om deze vergelijking veel eer aan te doen. De zaal was grotendeels mee maar buiten het laatste nummer, dat heel erg beginperiode dEUS smaakte, viel er wat mij betreft, maar wie ben ik, niet veel memorabel te noteren. En wat is dat tegenwoordig in de AB waar de artiesten blijkbaar niet meer langer dan het strikte 1u30min mogen spelen ? De rocknroll aan banden gelegd en de over-regelgevende samenleving nu ook weerspiegeld in het artiestenveld. Ontgoochelend. Stef Kamiel Carlens gaf het ook al aan tijdens zijn eigen optreden onlangs. Not so good busy AB...
davidp
N'étais pas vraiment dedans et ai trouvé le son beaucoup trop fort... Les harmonies perdent de leur beauté, leur effet.... Sinon peux reconnaitre le talent.... :)
mathozel
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Girls In Hawaii nieuws

(Inter)nationale artiesten kiezen in het nieuwe concertseizoen bewust voor een meerdaagse in AB

(Inter)nationale artiesten kiezen in het nieuwe concertseizoen bewust voor een meerdaagse in AB

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie