wo 25.09.19

Echo Collective 'special project' + Martin Kohlstedt (solo)

Facebook event Deel Tweet

AB op kerkbezoek met een exquise neoklassieke double bill

AB op kerkbezoek
Na de succesvolle (en meteen ook uitverkochte) concerten van Stars Of The Lid (’16) en het eerbetoon aan Jóhann Jóhannsson (‘18) in de Begijnhofkerk – officieel: Sint-Jan Baptist ten Begijnhofkerk - trekt AB voor de derde maal naar de plek waar ooit de grootste begijnengemeenschap van het land huisde.

Locatie: de Begijnhofkerk (Begijnhof 2062, 1000 Brussel) bevindt zich op amper 9 minuten wandelafstand (ofte: 750 meter volgens Google Maps) van AB.

20u00-21u00
Martin Kohlstedt (solo) (d)
De Duitse pianovirtuoos Martin Kohlstedt wordt vaak – niet verwonderlijk, wel voorspelbaar - in één adem genoemd met die andere hedendaagse neoklassieke held: Nils Frahm. Naar aanleiding van zijn eerste Londense passage schreef The Daily Telegraph gevat: ‘The music’s repetitive patterns and modal harmonies sometimes reminded one of other music often described as hypnotic, from Ryuichi Sakamoto to Ludovico Einaudi. What sets Kohlstedt apart is the undercurrent of anxiety, and the occasional moments of grandeur.’

Met ‘Tag’ (uit ’12) en ‘Nacht’ (uit ’14) maakte hij een mooi tweeluik, en met ‘Strom’ (uit ’17) en het net verschenen ‘Ströme’ koppelt hij alvast de albumtitels aan elkaar. Zijn jongste album nam hij op met het 70-koppige GewandhausChor uit Leipzig en is zonder meer zijn magnus opus. Naar de Begijnhofkerk komt hij op eigen houtje.


21u30-22u30
Echo Collective ‘special project’
De band tussen AB en het Brusselse klassiek geschoolde ensemble Echo Collective is niet meer stuk te krijgen. Zo fungeerden ze in AB (recentelijk) als ‘backing band’ bij zowel pianist Joep Beving als bij Levende Legende Blixa Bargeld. Maar vooral: hun muzikale antwoord op de vraag van AB om ‘Radiohead’s ‘Amnesiac’ te laten klinken alsof het een klassiek meesterwerk is’ valt nog het best te omschrijven als een … euh … ‘klassiek meesterwerk’. Het leverde hen een internationale release op via het Berlijnse K7! Records én optredens in de prestigieuze Royal Albert Hall alsook in de Philharmonie de Paris op uitnodiging van Nils Frahm.

Het specifieke programma dat Echo Collective die avond presenteert, moeten we om diverse redenen nog even geheim houden en wordt pas begin juni wereldkundig gemaakt. Wij mochten het nieuwe werk reeds voorbeluisteren en dat deed ons verstillen en bezorgde ons koude rillingen. Geloof ons! Maar vooral: trust Echo Collective.

Lees meer Lees minder

Video's

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify