ma 05.03.18

Django Django

+ Man of Moon

Facebook event Deel Tweet

Vintage electropophits met aanstekelijke melodieën en bezwerende stemmen

Op nieuw werk van de prettig gestoorde Schotten van Django Django is het al wachten sinds hun tweede langspeler 'Born Under Saturn' (2015). Maar nu is er eindelijk iets om naar uit te kijken.

Nadat ze al uitpakten met drie korte video's "TIC", "TAC" en "TOE", onthult de band nu zijn nieuwe nummer "Tic Tac Toe", de voorbode van hun derde album 'Marble Skies', dat in januari 2018 in de rekken moet liggen. En goed nieuws komt nooit alleen: vandaag kondigt Django Django ook de details van de nieuwe tournee aan, en ons land staat op de planning! 


Video's

Reacties

Strakke set. Fijne opener ook. Helaas was de balans echt verschrikkelijk. Ook ik stond net voor het podium, dus ik kan niet spreken over de rest van de zaal, maar de vocals kwamen er amper door en de melodieën werden veel te vaak naar de achtergrond verdreven.
wolflambert
Misschien stond ik op een slechte plaats (vlak voor podium), maar het geluid was echt erbarmelijk. Hoewel ik op 3-4 meter van de zanger stond kon hem nauwelijks horen. Van waar ik stond zat er gewoon bijna geen reliëf in de klank - alles was te scherp afgesteld. Maar ik vrees dat het niet alleen de klank was die niet juist zat: er zat ook veel te weinig variatie in en de piepende stemmen met echo gingen echt vervelen na een tijd (zelfs al waren ze bijna niet hoorbaar). Jammer. Het laatste stuk dat ik hoorde van Man of Moon was wel goed. Daar wil ik zeker meer van ontdekken.
naudts
Het optreden op zich was erg dansbaar en goed.. De geluidsregeling heb ik echter nog nooit zo slecht geweten in de AB ! De zang en gitaren waren bijna onhoorbaar. De bas bulderde er maar op los. Niet voor herhaling vatbaar..
dreamj
Découverte complète pour la première partie, arrivée sans avoir écouté ne fut-ce qu'un son de Man of Moon. Une vraie découverte. Ces deux p'tits gars font excellemment bien leur truc. C'est pro, simple, efficace et surtout humble. Ils associent douceur et lourdeur pour nous embarquer dans leur univers. Puis Django Django que j'attendais depuis quelques années. Quel groupe commence son set avec le "tube" de son nouvel album? Fidèles aux albums, les titres s'enchaînent correctement. C'est entraînant, mais après 15 minutes, ils me perdent. Aucune originalité ou réappropriation des titres - ce pour quoi je viens en partie à des concerts -, virage totalement raté à mon sens en milieu de set vers une synthpop médiocre. Dois-je parler du jeu scénique? Beurk. Neff est insupportable, condescendant et prend le public pour acquis - ce que je méprise. Le public a dû s'adapter au groupe, et non l'inverse. Et puis, le discours avilissant Belge-Bière-Chocolat... je passe mon tour. Bref je suis sortie avant la fin du set pour pouvoir encore apprécier les albums chez moi.
Lampaert Jill
Quelle mauvaise balance !!! Son trop fort, la basse du synthé couvre tout, voix et guitare quasiment inaudible. Mélodies inexistantes. Mauvaise soirée !!
henri-georges.de schauwers554985
Man of Moon was FENOMENAAL... Wat een sound ... wat een ontdekking ! Jammer dat het publiek zelfs te lui was voor een beleefdheidsapplaus. We moeten als Belgen een mooie indruk hebben gelaten bij de groep. Django Django was ok. Veel minder volk dan verwacht ... De lead zanger heeft gelijk: Ab is zonder twijfel de beste zaal van Europa. Maar waarom moest het zo luid staan. Zeker en vast VEEL te luid naar de wettelijke normen. Er zijn vast en zeker weer wat mensen met een levenslange suis naar huis. Al bij al weer heel erg genoten van een leuke avond muziek, een schitterende ontdekking gedaan en nu al uitkijkend naar de volgende (Blaudzun op 14.04) Ik hoop maar dat er voor deze artiesten.. deze kunstenaars ! meer volk opdaagt.
erwin-de-troch
Het was fantastisch!! Die smijten hun zo hard op het podium! Het was om echt gelukkig van te worden!
patatsky
Leuke avond en veel gedanst!
udtom
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify