do 11.05.17

Carpenter Brut + Meteor Musik + Aiming For Enrike

Facebook event Deel Tweet

Liveurope viert Europe Day met straf instrumentaal & dansbaar geweld!

Ter gelegenheid van de Europe Day op 11 mei 2017 stelt AB met veel plezier de derde editie voor van zijn evenement voor Europees talent.
Het is dé dag bij uitstek om samen waarden als uitwisseling en diversiteit te bejubelen en een muzikale ode te brengen aan Europa. Het evenement wordt naar goede gewoonte georganiseerd door Liveurope, het eerste platform van concertzalen dat ruimte biedt voor opkomend Europees talent.
Vóór de concerten geven we graag het woord aan enkele geëngageerde Europeanen met verschillende achtergronden. Politiek activisten, journalisten en actoren uit de burgergemeenschap vertellen ons waarom zij vandaag meer dan ooit achter de Europese droom staan. 

 

CARPENTER BRUT (FR)
Brutale, opgefokte synthwave verweven met flarden opzwepende metal & electro. Carpenter Brut (yep, de naam verwijst naar de legendarische horror-cineast John Carpenter – The Fog, The Thing, Christine) is het alter ego van de mysterieuze Fransman Franck Hueso die net als lot- en landgenoten Perturbator & Kavinsky dweept met 80’s B-films en analoge synths. Live van het indrukwekkendste dat we de laatste jaren mochten aanschouwen, inclusief imposante drummer, gitarist en geflipte fragmenten uit old school cult- en horrorfilms!


METEOR MUSIK (BE)
Drie Belgische astronauten nemen je mee op een heftige trip outer space naar het analoge synth-paradijs! Het trio achter Meteor Musik (Micha Volders – Tim Geelen – Joeri Wijnants) puurde uit hun op oude cassettebandjes vastgelegde jamsessies elf tracks voor debuut ‘Asteriu’. Heerlijk analoge pre-Kraftwerkiaanse techno & electro met live een hypnotiserend visueel spektakel van de hypergetalenteerde Jaak DeDigitale erbovenop.


AIMING FOR ENRIKE (NO)
Explosief, virtuoos duo uit Oslo dat met één drum, enkele aan elkaar gekoppelde gitaaramps en een resem loop- en effectpedalen een uiterst opwindend, eigenzinnig universum gevuld met jazz, noise, postpunk en funk weet te creëren. Avontuurlijk, energiek, dansbaar en vernieuwend… Los door de geluidsmuur!

 

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Muzikaal en qua geluid perfect, maar door de chaotische verloop van de avond ben ik 3,5 nummer voor het einde moeten vertrekken om mijn trein te halen. Zorg aub in de toekomst dat de bands vroeger beginnen zodat wanneer er iets misloopt, de mensen die hun trein moeten halen niet heel de tijd op hun klok moeten zien. Die speeches konden ook na de headliner om tijd uit te sparen.
bart-vanraes
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify