Dit evenement is afgelopen

Carpenter Brut + Meteor Musik + Aiming For Enrike

Carpenter Brut + Meteor Musik + Aiming For Enrike

Liveurope viert Europe Day met straf instrumentaal & dansbaar geweld!

 • Concert
 • Locatie:
  AB Club
 • 11 mei 2017
 • 19:00 deuren - DJ Freddy Merckx
  20:05 Aiming For Enrike
  21:05 Meteor Musik
  22:15 Carpenter Brut • Organisatie:
  AB
 • Genre:
  Dance, Rock, Electronica
 • Reeksen:

  Liveurope

Was jij erbij? Laat ons weten hoe je het vond!

Totale waardering
(4)
Jouw waardering
Log in om jouw waardering te kunnen geven

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB-profiel? Registreer je nu.
 • bart-vanraes

  Muzikaal en qua geluid perfect, maar door de chaotische verloop van de avond ben ik 3,5 nummer voor het einde moeten vertrekken om mijn trein te halen. Zorg aub in de toekomst dat de bands vroeger beginnen zodat wanneer er iets misloopt, de mensen die hun trein moeten halen niet heel de tijd op hun klok moeten zien. Die speeches konden ook na de headliner om tijd uit te sparen.

Video's over Carpenter Brut + Meteor Musik + Aiming For Enrike

Liveurope viert Europe Day met straf instrumentaal & dansbaar geweld!

Ter gelegenheid van de Europe Day op 11 mei 2017 stelt AB met veel plezier de derde editie voor van zijn evenement voor Europees talent.
Het is dé dag bij uitstek om samen waarden als uitwisseling en diversiteit te bejubelen en een muzikale ode te brengen aan Europa. Het evenement wordt naar goede gewoonte georganiseerd door Liveurope, het eerste platform van concertzalen dat ruimte biedt voor opkomend Europees talent.
Vóór de concerten geven we graag het woord aan enkele geëngageerde Europeanen met verschillende achtergronden. Politiek activisten, journalisten en actoren uit de burgergemeenschap vertellen ons waarom zij vandaag meer dan ooit achter de Europese droom staan. 

 

CARPENTER BRUT (FR)
Brutale, opgefokte synthwave verweven met flarden opzwepende metal & electro. Carpenter Brut (yep, de naam verwijst naar de legendarische horror-cineast John Carpenter – The Fog, The Thing, Christine) is het alter ego van de mysterieuze Fransman Franck Hueso die net als lot- en landgenoten Perturbator & Kavinsky dweept met 80’s B-films en analoge synths. Live van het indrukwekkendste dat we de laatste jaren mochten aanschouwen, inclusief imposante drummer, gitarist en geflipte fragmenten uit old school cult- en horrorfilms!


METEOR MUSIK (BE)
Drie Belgische astronauten nemen je mee op een heftige trip outer space naar het analoge synth-paradijs! Het trio achter Meteor Musik (Micha Volders – Tim Geelen – Joeri Wijnants) puurde uit hun op oude cassettebandjes vastgelegde jamsessies elf tracks voor debuut ‘Asteriu’. Heerlijk analoge pre-Kraftwerkiaanse techno & electro met live een hypnotiserend visueel spektakel van de hypergetalenteerde Jaak DeDigitale erbovenop.


AIMING FOR ENRIKE (NO)
Explosief, virtuoos duo uit Oslo dat met één drum, enkele aan elkaar gekoppelde gitaaramps en een resem loop- en effectpedalen een uiterst opwindend, eigenzinnig universum gevuld met jazz, noise, postpunk en funk weet te creëren. Avontuurlijk, energiek, dansbaar en vernieuwend… Los door de geluidsmuur!

 

 

Nieuws over Carpenter Brut + Meteor Musik + Aiming For Enrike

This was Europe Day 2017! Door Leen Van Severen op

This was Europe Day 2017!

Lees meer 0 reacties
 • AB Café & Resto

  Wil je van je concertavond in de AB het perfecte avondje uit maken? Eerst iets lekkers eten, iets gaan drinken vóór of na een concert? Klik hier
   

 • Plan je trip naar AB

  De meeste concerten stoppen om 22u30 zodat je nog thuis geraakt met de laatste treinen van de NMBS!

  Bekijk het overzicht van de laatste treinen of bereken jouw route naar de AB.

 • AB concertcheque

  Doe eens een concert cadeau. De AB concertcheque is dé remedie tegen cadeaustress. Bestel de AB concertcheque online.

Als eerste weten wanneer jouw favoriete artiest naar AB komt?

Voeg je laatste muzikale ontdekkingen toe aan je favoriete artiesten en krijg info à la carte!

Ga verder