di 27.11.18

book presentation & classic album session: 'Astral Weeks: A Secret History of 1968' by Ryan Walsh

Facebook event Deel Tweet

Avond rond één van de meest legendarische albums ooit

Astral Weeks is ongetwijfeld een absoluut meesterwerk in de (korte) geschiedenis van de moderne muziek en in de carrière van één van de grootste componisten van de moderne folksoul.

50 jaar geleden verscheen Van Morrisons meesterwerk. De Ierse singer-songwriter was toen nog maar net 23, had al een carrière als multi-instrumentalist in verschillende Ierse showbands achter de rug, was net bandleader geweest bij de wereldbekende r&b-band Them en had met ‘Gloria’ en ‘Brown Eyed Girl’ al enkele classics geschreven.

Muzikant, schrijver en journalist Ryan Walsh bracht eerder dit jaar het boeiende boek ‘Astral Weeks: A Secret History of 1968’ (Penguin Press) uit. In AB Salon komt hij ons de geschiedenis van deze legendarische plaat vertellen en schetst hij hoe de wereld er in 1968 uitzag.

Na de boekvoorstelling is er, voor zij die er niet genoeg van krijgen, nog een Classic Album Luistersessie waar we integraal naar Astral Weeks zullen luisteren.

Lees meer Lees minder

In de pers 'A book full of discoveries...a fantastic chronicle.' - Rolling Stone
'Walsh's Astral Weeks: A Secret History of 1968 is a brilliant, beautiful tribute to a long-lost era of free-form radio, communal living, underground newspapers, burgeoning musical scenes in their pristine form before being captured by the 'star making machinery'' - 10/10, PopMatters

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie