ma 10.06.19

Belgian World Music Night

Facebook event Deel Tweet

Gratis een fijne selectie actuele lokale 'world' of 'global' acts!


Op 10 juni 2018 organiseert het Belgian World Music Network (netwerk opgezet door en voor professionele spelers uit de Belgische wereldmuzieksector) een showcase-avond. Nationale zenders VRT Radio 1 en RTBF La Première helpen overdag mee om wereldmuziek en culturele diversiteit extra onder de aandacht brengen. Kom mee op muzikale wereldreis in de club van de Ancienne Belgique, vanaf 18u gratis toegang.


org. Belgian World Music Network, supported by Poppunt / CultuurCulture / Conseil de la Musique / Sabam For Culture
 
 
Vardan Hovanissian & Emre Gültekin
Vardan Hovanissian en Emre Gültekin staan symbool voor de verzoening tussen volkeren doorheen de weemoedige maar hoopvolle klanken van de Armeense duduk en de saz, het emblematische instrument van Turkije. Ze brengen liederen in het Armeens, Turks, Koerdisch en Georgisch; de melancholische klank van de Armeense duduk moeiteloos samen met het virtuoze snarenwerk op verschillende types langhalsluiten. Hun  tweede album verwijst naar het oorspronkelijke, kosmopolitische Karin, een levendige ontmoetingsplaats van culturen langs de zijderoute. Het duo verkent niet alleen de verwantschap tussen Armenië en Turkije, maar ook die van de muzikale rijkdom die in deze woelige regio op de rand van Europa en Azië te vinden is met Georgië, Iran en de Koerden. Het album wil een hoopvol alternatief bieden voor een discours dat haat zaait met het uitvergroten van tegenstellingen, een alternatief van poëtische schoonheid die bloeit in verscheidenheid

GANSAN
Gansan nodigt uit op een reis langs wegen die Europa en Afrika verbinden. Naast jazz of Afrikaanse muziek dansen ritmes, melodieën en harmonieën zij aan zij in een wervelwind van vreugde en broederschap. Dit project kaart ook een maatschappelijk thema aan met het voorstellen van 'The African Way of Life', het herinnert eraan dat het centrum van de wereld zich niet per se daar bevindt waar men denkt.


EKKO - Surrealistic Belgian Folk
Drie muzikanten uit verschillende werelden, complementaire muzikale visies, gecombineerd met een gemeenschappelijk verlangen om samen frisse, nieuwe en originele muziek te creëren en te spelen.
Het accordeon van Pablo Golder en de trompet van Antoine Dawans zetten zich samen met de mandoline van Lorcan Fahy om Ekko op te richten, met een organisch geluid in voortdurende evolutie, vrij en levendig, met de folkaccenten van de ene, Ierse invloeden van een andere, jazz van de derde,...
Een onverstoorbare groove, krachtige melodieën vol energie en een serieuze dosis improvisatie, dit is Ekko.

HIGH JINKS DELEGATION
High Jinks Delegation (Delegatie Dolle Pret) brengt een repertoire van zeer energieke muziek: een mix van ragtime, hokum-blues, jazz en countrymuziek die stamt uit de oude Amerikaanse ‘jugband’ traditie van het begin van de vorige eeuw. Deze levendige muziek wordt gemaakt met combinaties van banjo, gitaar, harmonica, contrabas, wasbord, kazoo, trompet, trombone en klarinet... De groep multi-instrumentalisten maakt met een mix van conventionele en zelfgemaakte instrumenten hun concerten tot een waar plezier voor ogen en oren. Dansliefhebbers kunnen zich verheugen: High Jinks Delegation zal u niet teleurstellen.

EXTRA DJ'S: 

Rafael Aragon
De muziek van Rafael Aragon is geknipt voor de dansvloer, met veel bassen maar tegelijk ook nuance, maximalisme en psychedelica. Dancefloor-killers om op te zweten, lumineuze melopeeën en odes aan de schoonheid en levensvreugde. Met een vleugje magie, geïnspireerd door sjamanistische riten en Afro-Latijnse en Oosterse volkstradities. Mystiek klokkenspel, tribale drums en voodoo bezweringen worden beantwoord met vette kicks, hypnotische baslijnen en elektronische batucadas.

Fanfara Electronica
De speelplek van Fanfara Electronica is een open en bevrijdende mix tussen de universa van electronica en wereldmuziek. De essentie van deze digitale fanfare is wars van elk keurslijf en vooroordeel. De ontmoeting tussen Thom, een DJ met een liefde voor Oosterse muziek, aka DJ ThomScat en Steven, aka Billy Boss, grootgebracht in  grote ruimtes en hunkerend naar de vrijheid van wilde elektronische uitspattingen, kon niet anders dan leiden tot een originele muzikale clash.

Susobrino
Susobrino is het alterego van de 24-jarige producer en instrumentenverzamelaar Bart Vanobbergen. Zijn Boliviaanse roots inspireerden zijn passie voor exotische klanken, in het bijzonder Zuid-Amerikaanse traditionele percussiemuziek. Zijn eigen field recordings en andere etnische muziek vermengt hij met digitale ingrediënten tot een ritmische en energieke soundtrack.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Belgian World Music Night nieuws

Herbeleef de Belgian World Music Night via ABtv!

Een fijne selectie actuele lokale 'world' of 'global' acts

Lees
ABtv

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 7 juni worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.