wo 31.03.21

Asaf Avidan & Band

Deel Tweet

Asaf Avidan komt op 31 maart 2021 naar Ancienne Belgique met gloednieuw album ‘Anagnorisis’

Op woensdag 31 maart komt Asaf Avidan met band naar Ancienne Belgique waar hij zijn gloednieuwe 7de album ‘Anagnorisis’ voorstelt. Na tien jaar wereldwijd te touren met het ene uitverkochte concert na het andere, koos de zanger om minstens één jaar geen shows meer te geven. De Israëlische singer-songwriter trok naar het landelijke Italië waar hij een oude boerderij omtoverde tot een studio om anders te leven en schrijven. De natuur en stilte sijpelden binnen in zijn songs en het album ‘Anagnorisis’ (2020) zag het daglicht. Het resultaat zijn uitgepuurde songs waar je naast zijn kenmerkende androgyne sound de veelzijdigheid van zijn stem ontdekt.

Voor de nieuwe plaat liet Asaf zich inspireren door andere genres dan gewoonlijk zoals hip hop, moderne pop, gospelmuziek en luisterde hij naar “Thom Yorke, The Fugees, David Bowie, old school jazz en zelfs hedendaagse pop zoals Billie Eilish of Kanye West. Het resultaat is een schizofrene jungle van karakters die uiting geven aan wie ik echt ben.” Op deze plaat exploreert hij alle kleuren van zijn stemgeluid: van doordringende falset over theatrale bariton tot zijn kenmerkende androgyne sound. Bovendien zijn alle stemmen die je op de plaat hoort van hem: backing vocals, tegenstemmen, gospelkoor, ... In volle lockdown nam hij de plaat op en liet hij de titeltrack ‘Earth Odyssey’ alsook de single ‘Lost Horse’ los op de wereld.  

Asaf Avidan is 26 jaar wanneer hij zijn eerste gitaarakkoorden speelt. Het begin van een muzikale inspirerende tocht voor de folk-rock muzikant. Zijn eerste EP 'Now That you’re leaving’ (2006), in het begin slechts beperkt beschikbaar in Jeruzalem, kent een instant succes. Na zijn eerste succes in 2006 omringt Asaf Avidan zich met de Mojo’s waarmee hij drie albums uitbrengt – allen felbejubeld.

Met zijn eerste soloalbum ‘Different Pulses’ (2013) wist hij wereldwijd de mensen stil te krijgen door zijn rauwe interpretatie van muziek met aangrijpende lyrics én een soulvolle stem die bijna bovennatuurlijk en tegelijk menselijk klinkt. Een voltreffer mede dankzij de single “Reckoning Song (One Day)”. Ook DJ Wankelmut was fan en hij mixte de single tot een hit die maar liefst 200 miljoen views op Youtube haalde. Zijn tweede soloalbum ‘Gold Shadow’ (2014) ademt een mix van folk, indie, bluesrock geleid door pure emoties. Na het succes van beide soloalbums en uitverkochte concerten over de hele wereld, was ook ‘The Study On Falling’ (2017) een schot in de roos. Met dit album bewijst Asaf Avidan dat hij bovenal zanger, schrijver en componist is.

Laat je meeslepen door het pure talent van deze fenomenale zanger en ontdek zijn gloednieuwe album live! Vergezeld door zijn band houdt Asaf Avidan met ‘The Anagnorisis Tour’ halt op woensdag 31 maart in Ancienne Belgique.

Het nieuwe album ‘Anagnorisis’ verschijnt op 11 september 2020.

Lees meer Lees minder

Video's

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie