zo 22.09.19

AB40 KICK-OFF: Global Street Sounds feat. La Yegros + Daniel Dzidzonu + Susobrino + NURI

Facebook event Deel Tweet

AB palmt voor het eerst de autovrije voetgangerszone in!

AB40 KICK OFF : GLOBAL STREET SOUNDS
Klinkt als werelds en 'streetwise', vanaf de namiddag in en rond AB. Wegens werken dit jaar niet in de Steenstraat maar op de Anspachlaan pal voor de ingang van AB, maar ook deze keer weer gratis en divers met alvast La Yegros, Daniel Dzidzonu, SUSOBRINO ... Zie hieronder voor meer over deze hotte plezante acts!
En dan snel op je fiets springen, want zondag 22 september is natuurlijk ook weer een Autoloze Zondag!

PODIUM ANSPACHLAAN:

15:00 DANIEL DZIDZONU
Een ferme trompettist met roots in Togo en daar best trots op: hij zet al eens een Mobutu-muts op, of lanceert met enige scherts de slogan 'Make Africa Great Again.' Zijn zeer aanstekelijke afrobeat is echter extreem eerlijk vertolkt, in het zog van grote helden als Fela Kuti en Tony Allen, Miriam Makeba, uiteraard Hugh Masekela, Salif Keita, Mory Kanté ... Nu eindelijk klaar met zijn eerste 'volle' plaat. We verwachten veel volk voor én op het podium.

17:00 LA YEGROS
Een verkwikkende mix van folktronica en 'nu cumbia' (spreek 'nu' dan best op zijn Engels uit.) Bij de Argentijnse Mariana, alias Là Yegros, moet je zijn voor hyperplezierige, zeer dansbare klanken gebaseerd op cumbia, chamamé en andere folkinvloeden met electro-injecties. Vandaar de term folktronica. Nu is ze klaar met haar nieuwe cd 'Suelta' (verlossing). En je kent haar zeker van die 'coup de coeur de l'été': 'Viene De Mi'.

AB CLUB:

19:00 SUSOBRINO in de club binnen de 'Rebel Up! label night'
SUSOBRINO is het alter ego van de 24-jarige producer en instrumentenverzamelaar Bart Van Obbergen. Zijn Boliviaanse roots inspireerden zijn passie voor exotische klanken, in het bijzonder Zuid-Amerikaanse traditionele percussiemuziek. Zijn eigen field recordings en andere etnische muziek vermengt hij met digitale ingrediënten tot een ritmische en energieke soundtrack.

20:30 NURI als 2de 'Rebel Upstart' in de ABClub, nog altijd gratis.
Nuri bracht in samenwerking met het Tunesische Shouka label de lp Drup uit: een eerbetoon aan zijn Tunesische erfgoed, met percussie en vocalen van over het hele Afrikaanse continent, en dat alles in een digitale mix, een 'amalgaam van toen en nu.'

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 3 mei worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.