zo 22.09.19

AB40 KICK-OFF: Global Street Sounds feat. La Yegros + Daniel Dzidzonu + Susobrino + NURI

Facebook event Deel Tweet

AB palmt voor het eerst de autovrije voetgangerszone in!

AB40 KICK OFF
In september bestaat AB 40 jaar en dat vieren we in stijl, terwijl het voltallige programmatieteam tijdelijk op rust gaat. Come again? Tijdens het hele feestseizoen geeft AB namelijk de programmatiesleutel in handen van diverse nationale en internationale curatoren die reeds tijdlang aan het huis verbonden zijn.

Om het veertigste seizoen te openen plannen we een feestweekend met verschillende Belgische labels aan het roer: Op zaterdag vieren we samen met de toonaangevende DEEWEE en Stroom, die respectievelijk de Grote Zaal en AB Club onder handen nemen. Op zondag volgt naar goede gewoonte Global Street Sounds, waar dit jaar het Brusselse label Rebel Up! enkele artiesten zal presenteren.

GLOBAL STREET SOUNDS klinkt als werelds en 'streetwise', vanaf de namiddag in en rond AB. Wegens werken dit jaar niet in de Steenstraat, maar ook deze keer weer gratis en divers met alvast La Yegros, Daniel Dzidzonu, SUSOBRINO ... Zie hieronder voor meer over deze hotte plezante acts!
Voor het definitieve programma en uurschema consulteer je best nog eens de AB-site als het zover is. En dan snel op je fiets springen, want zondag 22 september is natuurlijk ook weer een Autoloze Zondag!

LA YEGROS
Een verkwikkende mix van folktronica en 'nu cumbia' (spreek 'nu' dan best op zijn Engels uit.) Bij de Argentijnse Mariana, alias Là Yegros, moet je zijn voor hyperplezierige, zeer dansbare klanken gebaseerd op cumbia, chamamé en andere folkinvloeden met electro-injecties. Vandaar de term folktronica. Nu is ze klaar met haar nieuwe cd 'Suelta' (verlossing). En je kent haar zeker van die 'coup de coeur de l'été': 'Viene De Mi'.

DANIEL DZIDZONU
Een ferme trompettist met roots in Togo en daar best trots op: hij zet al eens een Mobutu-muts op, of lanceert met enige scherts de slogan 'Make Africa Great Again.' Zijn zeer aanstekelijke afrobeat is echter extreem eerlijk vertolkt, in het zog van grote helden als Fela Kuti en Tony Allen, Miriam Makeba, uiteraard Hugh Masekela, Salif Keita, Mory Kanté ... Nu eindelijk klaar met zijn eerste 'volle' plaat. We verwachten veel volk voor én op het podium.

SUSOBRINO in de club binnen de 'Rebel Up! label night'
SUSOBRINO is het alter ego van de 24-jarige producer en instrumentenverzamelaar Bart Van Obbergen. Zijn Boliviaanse roots inspireerden zijn passie voor exotische klanken, in het bijzonder Zuid-Amerikaanse traditionele percussiemuziek. Zijn eigen field recordings en andere etnische muziek vermengt hij met digitale ingrediënten tot een ritmische en energieke soundtrack.

NURI als 2de 'Rebel Upstart' in de ABClub, nog altijd gratis.

Nuri bracht in samenwerking met het Tunesische Shouka label de lp Drup uit: een eerbetoon aan zijn Tunesische erfgoed, met percussie en vocalen van over het hele Afrikaanse continent, en dat alles in een digitale mix, een 'amalgaam van toen en nu.'

Lees meer Lees minder

Video's

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify