Dit evenement is afgelopen

Wolf Eyes + Author & Punisher + NAH

Wolf Eyes + Author & Punisher + NAH

Exquise triple bill vol noise, drones, industrial en trip metal

 • Concert
 • Locatie:
  AB Club
 • 07 april 2017
 • 19:00 deuren - DJ Magog
  20:00 NAH
  21:00 Author & Punisher
  22:00 Wolf Eyes
  00:00 B R I Q U E V I L L E (gratis middernacht concert)
  01:00 einde

 • Organisatie:
  AB
 • Genre:
  Avantgarde, Experimental, Indie, Noise
 • Reeksen:

  BRDCST: RUN THE JEWELS, FOREST SWORDS, THUNDERCAT, HAUSCHKA, ...

Was jij erbij? Laat ons weten hoe je het vond!

Totale waardering
(3)
Jouw waardering
Log in om jouw waardering te kunnen geven

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB-profiel? Registreer je nu.

Video's over Wolf Eyes + Author & Punisher + NAH

Exquise triple bill vol noise, drones, industrial en trip metal

BRDCST is het buitengewoon indoor voorjaarsfestival van AB waarbij we inzetten op muzikale grenzeloosheid. De naam is een directe verwijzing naar de retro futuristische elektronicapop van de Engelse band Broadcast die het afgelopen decennium inspirerende albums uitbracht als ‘Haha Sound’ en ‘Noise Made By The People’. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Ons muzikale buikgevoel doet de rest.WOLF EYES (us)
Jack White is fan en bracht hun jongste ‘reguliere’ album ‘I am Problem: Mind in Pieces’ uit op zijn eigenste Third Man Records. Ook Sub Pop ging reeds eerder voor de bijl en bracht in ’06 hun verschroeiende album ’Human Animal’ uit. En – om de stapel geloofsbrieven nog wat aan te dikken - Sonic Youth nam hen als die hard fans destijds mee op sleeptouw. De output van dit uit Detroit Michigan afkomstige noise trio loopt inmiddels in de honderd(en) waarvan vele release op CDR’s en cassettes verschijnen. En dat vaak op hun eigen labels zoals Aaron Dilloway’s Hanson Records of John ‘Inzane’ Olson’s American Tapes. Wolf Eyes blijft na al die jaren met hun trip metal razend actueel en zou per definitie de soundtrack moeten zijn bij elke B-movie die het daglicht ziet.

AUTHOR & PUNISHER (us)
Het jongste album van one man industrial doom metal band Tristan Shone mag dan wel ‘Melk en Honing’ heten, zijn destructieve donkere muziek overschrijdt fel de grens daar waar u dacht dat de einder écht de einder was. Tristan Shone bouwt bovendien zijn eigen muziekmachines – die de naam drone machine of dub machine meedragen – waarbij de grens tussen machine en mens vervaagt. Kraftwerk was right, after all met hun song ‘Man Machine’. En misschien was Lou Reed’s ‘Metal Machine Music’ reeds een muzikale ode/voorbode aan Author & Punisher.

NAH (us)
Niet ongewoon in dit milieu: de enorme output van noise makers zoals ook deze in Philadelphia residerende one man band NAH. Zijn jongste release ‘PURCHASE: - Selected Works 2011-2015’ bevatte niet minder dan 60 tracks/schetsen vol ritmische noise outbursts. En – niet verwonderlijk – zijn volgende album ‘MICHAEL, UNTITLED WORKS 2016’ komt er alweer aan met niet minder dan 100 minuten muziek. Zijn jongste 7’’ ‘May 7th’ is bovendien een samenwerking met stadsgenote en BRDCST-passante Moor Mother.

Meer over deze artiesten

 • AB Café & Resto

  Wil je van je concertavond in de AB het perfecte avondje uit maken? Eerst iets lekkers eten, iets gaan drinken vóór of na een concert? Klik hier
   

 • Plan je trip naar AB

  De meeste concerten stoppen om 22u30 zodat je nog thuis geraakt met de laatste treinen van de NMBS!

  Bekijk het overzicht van de laatste treinen of bereken jouw route naar de AB.

 • AB concertcheque

  Doe eens een concert cadeau. De AB concertcheque is dé remedie tegen cadeaustress. Bestel de AB concertcheque online.

Als eerste weten wanneer jouw favoriete artiest naar AB komt?

Voeg je laatste muzikale ontdekkingen toe aan je favoriete artiesten en krijg info à la carte!

Ga verder