wo 13.12.17

Rat Records presents Duo à L'Encre (Teun Verbruggen & Bonom (Vincent Glowinski) meets Jozef Dumoulin & Lynn Cassiers) + Chasing Penguins + Frederik Leroux

Facebook event Deel Tweet

Carte blanche voor het Brusselse improv/jazzlabel Rat Records

Voor de concerten die plaatsvinden in het kader van The New Wave Of Belgian Jazz! van WOENSDAG 13 tot en met DINSDAG 19 december zijn een beperkt aantal combitickets te koop.

AB presenteert met trots THE NEW WAVE OF BELGIAN JAZZ!: een heuse zevendaagse als afsluiter van de succesvolle reeks JAZZ 100. Centraal staat de jong(st)e generatie muzikanten uit De Hedendaagse Vaderlandse Jazzscène voor wie jazz eerder een mentaliteit, dan wel een genre is.


RAT RECORDS
Het Brusselse label Rat Records – de afkorting van Rare And Treacherous – is het label van bezieler Teun Verbruggen (Flat Earth Society, ex-Jef Neve Trio). Zijn missie: meer visibiliteit voor free jazz en de improvscène zoals Teun deze ook nastreeft in zijn werkplek ‘Walter’ in Anderlecht. Rat Records brengt keer op keer spannende releases uit – een 30-tal tot nog toe – met een keure aan straffe (inter)nationale muzikanten als Mauro Pawlowski of Lynn Cassiers tot de Noorse connectie Stian Westerhus en Arve Henriksen.

20u00 – 20u30:
FREDERIK LEROUX
Frederik Leroux haalt zijn inspiratie niet alleen uit jazz, maar tevens uit het minimalisme, surrealisme en vrije improvisatie.  Leroux verkent op zijn banjo (en middels het gebruik van tape delay) de schier eindeloze mogelijkheden van zijn instrument. Dit resulteert in romantische Ennio Morricone-melodieën tot experimentele soundscapes.

Bezetting: Frederik Leroux (banjo & tape delay)

20u45 – 21u30:
CHASING PENGUINS (VERBRUGGEN/FERNANDES QUINTET)
Geen flauw idee waarom de pinguin hip is in jazzmiddens – check: GoGo Penguin, het label Evil Penguin,... – maar met het kersverse kwintet Chasing Penguins wordt die stal alvast weer een pak rijker. In zijn nooit aflatende zoektocht naar nieuwe samenwerkingsverbanden gaat Verbruggen ditmaal in zee met de Portugese gitarist Andre Fernandes die tijdlang lid was van het Lee Konitz Nonet en van de groep van zangeres Maria João. Het Verbruggen/Fernandes Quintet kan - met aanvulling van o.a. saxofonist Steven Dellanoye, pianist Nicola Andrioli en met bassist Nathan Wouters – alvast op een ware droombezetting rekenen.

Bezetting: André Fernandes (gitaar), Nicola Andrioli (piano) , Steven Dellanoye (sax) , Nathan Wouters (bas) , Teun Verbruggen (drums)

21u45 – 22u45:
DUO À L’ENCRE: TEUN VERBRUGGEN & BONOM (VINCENT GlOWINSKI) MEETS JOZEF DUMOULIN & LYNN CASSIERS
De Brusselse grafittikunstenaar Bonom (Vincent Glowinski) is wel de meest verrassende guest van deze avond. Zijn zwart-wittekeningen van spinnen en skeletten zijn niet meer uit het Brusselse straatbeeld weg te denken en sinds hij sinds ‘11 zonder masker door het leven gaat, verlegt hij zijn activiteit van de straat naar het podium. Duo à l’Encre is een kruisbestuiving van beeld en muziek die via improvisatie dichterbij elkaar komen. Voor deze performance breidt het duo uit naar een kwartet met vertrouwelingen uit de entourage van Teun als Jozef Dumoulin en Lynn Cassiers.

Bezetting: Teun Verbruggen (drums), Vincent 'Bonom' Glowinski (tekeningen), Jozef Dumoulin (toetsen), Lynn Cassiers (vocals)

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Rat Records presents Duo à L'Encre (Teun Verbruggen & Bonom (Vincent Glowinski) meets Jozef Dumoulin & Lynn Cassiers) + Chasing Penguins + Frederik Leroux nieuws

Volg deze week de live stream van THE NEW WAVE OF BELGIAN JAZZ!

Beleef of herbeleef THE NEW WAVE OF BELGIAN JAZZ online dankzij JAZZ.brussels and AB op onze Facebookkanalen (JAZZ.brussels - ANCIENNE BELGIQUE).

Lees
Stories
The New Wave of Belgian Jazz: De Belgische hedendaagse jazzscène in de kijker

The New Wave of Belgian Jazz: De Belgische hedendaagse jazzscène in de kijker

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify