vr 29.05.20

POSTPONED: deBuren hebben Oren: Zandland

Facebook event Deel Tweet

Stoomboot komt aangevaren in de zwoele, melancholische jazz van Zandland

Naar aanleiding van COVID-19 wordt dit concert verplaatst.

Ticketinfo via deBuren

deBuren hebben Oren
AB en deBuren, Vlaams-Nederlands huis van cultuur en debat, slaan vanaf nu de handen in elkaar voor een reeks smaakvolle middagconcerten. Muziek, boterhammen en een soepje vlak in de schaduw van De Munt / La Monnaie, hartje Brussel. Lees: dé perfecte middagpauze. Voor dit derde middagconcert laten we ons tijdens een lunch uitwaaien met Zandland.


Zandland
Jazz en ook wel een beetje cabaret met Nederlandstalige teksten is wat we kunnen verwachten van het nieuw muzikaal project van Niels Boutsen - ook wel gekend als singer-songwriter Stoomboot - en saxofoniste Marjan Van Rompay. Waar Stoomboot vertrok vanuit de teksten, kent Zandland zijn startpunt vanuit zwoele en melancholische melodieën aangeblazen door Van Rompay. Met de vijf muzikanten, vocals, saxofoon, bass, drum en gitaar, uit de vier windstreken van Vlaanderen leveren ze met hun eerste album, eveneens ‘Zandland’ genaamd, een ontdekkingsreis die poëtisch en divers is.

Lees meer Lees minder

In de pers ‘Zandland is een verassende, warme en sfeervolle songcollectie waarin Boutsen zijn tenor laat buitelen alsof hij pas ‘uit een bloempje komt gekropen’… Boeiend.’ **** (De Standaard)

‘…een nieuwe band met een eigen geluid en poëtisch geladen liedjes over durven en dromen, over de dingen in ons hoofd.’ (Time Out, radio 1)

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

POSTPONED: deBuren hebben Oren: Zandland nieuws

AB en deBuren presenteren: deBuren hebben Oren!

Middagconcerten bij deBuren

Lees
Stories

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie