zo 15.12.19

Nits

Facebook event Deel Tweet

Matinee met voor immer slimme, speelse, popelende pop!

Meteen even een 'Nitszeggend'* bericht lenen: 'Nits is al vijfenveertig jaar de meest ongrijpbare band van Nederland. Met hun eigenzinnige oeuvre en hits als 'In The Dutch Mountains', 'Nescio' en 'Adieu, Sweet Bahnhof' bouwden ze wereldwijd een trouwe schare fans op. Live is Nits een ware belevenis. Hun concerten getuigen van dynamiek, humor, virtuositeit en een diepe Europese melancholie. Altijd met een vette knipoog.

Na een uitstapje richting theater, een creatieve samenwerking met het Scapino Ballet, keert de Amsterdamse groep rond Henk Hofstede, Rob Kloet en Robert Jan Stips, weer volop terug naar de muziek. Dat doen ze nog steeds met dezelfde kinderlijke nieuwsgierigheid als uit de beginjaren. Nieuwe songs krijgen op het podium hun debuut, de band zoekt en vindt. Klassiekers worden ontrafeld en in een nieuw jasje gestoken, zoals het de beste traditie van de artpop betaamt.'

Lees meer Lees minder

Voor fans van Fijne popmuziek, speelse ensceneringen, De Stijl en Mondriaan, 'Dutch Mountains' en andere creatieve pieken

AB weetje Sinds 1989 al meer dan een dozijn keer te gast. Nu weer, zo voor Kerstmis, op een zondagnamiddag: jouw winterpretmatinee!
Fun fact Altijd plezant, ze toveren gegarandeerd een glimlach op hun én uw gezicht!
* En verzin ondertussen zelf nog wat 'Nitsontziende' varianten op hun naam!

Video's

Reacties

Toujours ces petites perles
Françoise.COLLIGNON672666
Un grand merci les NITS pour ce moment de pur bonheur ! Marisa et Anna
ANNA.ANTRILLI652957
Het was weer prachtig en vooral dat je ziet dat ze zoveel plezier hebben in het spelen.
Gerard.Epskamp559985
Ik ken Nits van hun grote hits en die hoef ik niet op te sommen. Behoudens die nummers kon het optreden me matig bekoren. Wat mak, zelfs wat kunstmatig net zoals de bindteksten met een flauwe 'running gag' over hun kennis van de Franse taal. Voorts ontbrak voor mij het spontane, speelse ietwat provocerende karakter van Nits. Zo meen ik mij ze toch te herinneren. Maar dat beeld is misschien vertekend geworden door nostalgie.
Rudy.Fosselle727723
Ja, het is even wennen aan de - veelal zachte - nieuwe nummers van hun nieuwe CD "Knot", maar ook die moeten "verkocht" worden natuurlijk. Maar klagen doen we natuurlijk niet als we klassiekers als "Boy in a tree", "Nescio", "In the Dutch Mountains" en tot slot "Giant normal dwarf" als afsluiter van een concert van 2u15 op ons bord krijgen. Way to go, Nits !
krisco
Musiciens excellents, son parfait. Henk Hofstede met la petite touche d'humour qu'il faut pour décrisper le public. Un bémol: l'heure. 16 heures, c'est un peu tôt. Je suis arrivé en retard, mais juste à temps pour Nescio, qui est pour moi leur chef-d'oeuvre absolu !
vandriesscheluc
Un peu déçue de cette prestation même si le son était parfait, un peu trop nombriliste, plus très rock, longuette.
Gene.DEWONCK698877
Mooi concert. Zanger Henk Hofstede was goed bij stem, het geluid was prima en de hele band had er zin in. Tweede helft was iets minder want nadruk lag iets te veel op de nieuwe plaat en ik miste de Nits classics. Die verhaaltjes tussendoor van Henk die de nieuwe tracks toelichtten waren wel touching. Grote finale met krakers als JOS days en In the Dutch mountains en iedereen recht vanuit de stoeltjes. Toch jammer dat ze het onklopbare Sketches of Spain of Adieu sweet Bahnhof niet gespeeld hebben. Een volgende keer mischien?
cal
Een optreden om nooit te vergeten, moeilijk te omschrijven maar echt fantastisch. Ook het nieuwe werk was weer van een uitzonderlijk niveau. Dikke merci aan de band en aan de organisatie van de AB voor deze prachtige namiddag.
Valentin.Baeten676621
EXCEPTIONNEL; très bonne idée d'avoir disposer les sièges comme vous l'avez fait. Henk était très en voix. Grande forme des 2 autres. Excellent contact après le concert. Comme écrit dans le "Soir" : "Les Nits sont le meilleur groupe hollandais du monde"!
Jean Louis.Salmon531679
Eerste keer dat ik, na een paar keer bijna en na Urk vroeger te hebben grijsgedraaid, The Knits mocht zien. Prachtige ervaring. Tim VdH
Timvdh
Une fois de plus un concert parfait! Toujours aussi inventifs, poétiques et musicalement très forts, son et éclairage au top! Il faut aussi noté la sympathie que les musiciens dégagent sur scène. Après toutes ces années les NITS restent un Must!
Joel Costy
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Nits nieuws

AB helpt je de winter door

Verwarm je aan het ultieme kerstconcert

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie