di 29.03.16

Fox - Mutiny On The Bounty - Say Yes Dog : music:LX & Rockhal present

Facebook event Deel Tweet

LUXEMBOURG SOUNDS LIKE… brings new and fresh music from Luxembourg

SAY YES DOG (electropop)
Say Yes Dog mag dan nog nooit een album hebben uitgebracht, het houdt hen niet tegen om ieders hart te veroveren. Meer nog, ze worden beschouwd als het best bewaarde geheim van de electropop. Eindelijk hebben de drie jongens de stap gezet: hun eerste album “Plastic Love” werd opgenomen door Ash Workman (Metronomy, Christine and the Queens enz.). Say Yes Dog is momenteel gevestigd in Berlijn en vermengt synthetische, dansbare melodieën met een zware beat. Hun muziek werkt perfect in clubs, maar verliest daarbij nooit haar organische, ambachtelijke eerlijkheid. Een kenmerk dat hun werk overigens nog sterker maakt wanneer je het door de koptelefoon beluistert!

Next Big Thing. Noisey / Vice

If you like Hot Chip, you’ll love this lot. The Guardian

MUTINY ON THE BOUNTY (math-rock)
Met zijn derde album “Digital Tropics” verovert Mutiny On The Bounty voor zichzelf een plaatsje onder de zon in het land van de instrumentale math-rock. Ze putten hun inspiratie uit verschillende bronnen en worden duidelijk beïnvloed door de complexiteit van Battles, de energie van And So I Watch You From Afar, en zelfs de poppy helderheid van Foals. De groep vertoont niet alleen rocktrekjes, maar zoekt ook zijn heil bij de elektronische muziek, door sombere stemmingen te combineren met een onvermurwbare groove.

Mutiny On The Bounty is geniaal. SHOOT ME AGAIN

Dit is mega. Straf. OUEST FRANCE

FOX (rock)
Fox maakt rock met hier en daar een vleugje pop, dat is een feit. Hun muziek is geïnspireerd door de rockgeschiedenis, meer bepaald die van de jaren 60 en 70. Sluit je ogen en beeld je in dat je op een weg staat in de woestijn. Op een hete zomerdag slaan de zinderende zonnestralen je in het gezicht. In de verte lonkt de vage schim van een oase. Een lichte bries doet het stof opwaaien dat een voorbijrijdende, oude Chevrolet achterliet en koelt je gezicht. Dat is wat de sound van Fox doet, een sound die het midden houdt tussen klassieke en moderne rock, pop en indie.

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify