vr 28.09.18

Braindance: Lanark Artefax + special guest SKY H1

Facebook event Deel Tweet

In het kader van Nuits Sonores, Nacht 1/The Loop

Nuits Sonores (#nsbxl2018)
Het Franse Nuits Sonores is een vaste waarde geworden voor heel wat elektronica liefhebbers. Een indrukwekkende affiche in combinatie met opmerkelijke locaties en samenwerkingen met lokale concertzalen zijn het geheime wapen van hun succes. Van 27 tot 30 september zakken ze voor de tweede maal af naar Brussel, waar Bozar de uitvalsbasis wordt. AB maakt deel uit van het ‘The Loop’ dat de eerste avond doorgaat in verschillende Brusselse concerthuizen. Net als Les Ateliers Claus, Bonnefooi, Beursschouwburg, Horta Hall, Walter, Le Brass en C12, schotelen we een avond experimentele eigenzinnige elektronica voor met Lanark Artefax.

Twee jaar geleden bracht de 24-jarige Schotse producer zijn Glasz EP uit via Lee Gamble’s UIQ label. Met zijn donkere, briljante elektronica trok hij de aandacht van de iconen Björk en Aphex Twin. Een jaar later bewees hij zich als een van de meest belovende acts elektronica acts met een onvergetelijke live show op het Unsound festival in Polen.

SKY H1

De Brusselse producer is één van de meest vooruitstrevende en internationaal besproken elektronica-artiesten van ons land. In haar muziek sluipen heel wat uiteenlopende invloeden, van r&b en instrumentale grime tot ambient en avant-garde elektronica. Haar sound is zowel brutaal als geniaal en subtiel en trekt steeds meer de aandacht van smaakmakers in de elektronicascene over heel de wereld.

In 2015 maakte ze haar intrede met een EP op het Berlijnse label Creamcake. Een jaar later verscheen haar ‘Motion EP’ via Codes, een imprint van Visionist en Bill Kouligas' label PAN.

Braindance, dat is de heilige drievuldigheid van vooruitstrevende dj’s, bedroom producers en vernieuwende live electronica acts
Denk aan de uitbundige sfeer van de befaamde Boiler Room Sessions, maar evengoed aan gevestide namen uit de scene die van AB hun speeltuin maken. Braindance is dé eerste halte bij uitstek voor een nachtje Brussel en voor mind-blowing muzikale ontdekkingen.

Lees meer Lees minder

Voor fans van Pessimist, Helena Hauff, Errorsmith, Eartheater, Lee Gamble, M.E.S.H., Pan Daijin, Tzusing
In de pers ‘The obsessive techno of Lanark Artefax blurs fact, fantasy and contemporary religious music .’ - The Wire
‘It was a highpoint of a remarkable debut, which many people agreed was one of the highlights of the festival.’ – Resident Adviser on Lanark Artefax liveshon at Unsound festival

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Braindance: Lanark Artefax + special guest SKY H1 nieuws

AB lanceert gloednieuwe concertreeks ‘Braindance’

Braindance is de heilige drievuldigheid van vooruitstrevende dj’s, bedroom producers en vernieuwende live electronica acts.

Lees
Playlist

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie