Op zondag 5 mei overhandigen we de sleutel van onze Club aan concertorganisatie, label én radiomakers ‘KRAAK’.
Zelf omschrijven ze KRAAK als: ‘Daar waar de zoom van het keurslijf door overmatig gebruik gaat rafelen, zoekt KRAAK naar sublieme chaos, naar artiesten die de axioma's van de muziek versnijden en herschikken om zo tot een frisse consequentie te komen.’
Que?
Het wordt m.a.w. een avond met originele artiesten die zich niet laten dwingen in een keurslijf en koppig hun eigen experimentele pad blijven bewandelen.
Verwacht je aan doedelzakdrones, avant-garde fingerpickinggitaar, singer-songwriter trips en poëtische improvisatie.
Het programma:
- 18:00 Aonghus McEvoy
- 19:00 Aya Suzuki
- 19 :55 Cian Nugent
- 20 :50 Acetylène
- 21 :45 Liam Grant
Aonghus McEvoy
De Dublinse Aonghus McEvoy duikt in een mix van improvisatie en compositie. Hij brengt de twee uitersten samen tot een vlot geheel, solo of via samenwerkingen met artiesten zoals Jon Collin, Damo Suzuki, Rhodri Davies, Ailbhe Nic Oireachtaigh (<3), Natalia Beylis, Willie Stewart en Woven Skull.
Aya Suzuki
Multi-instrumentalist Aya Suzuki is een straffe muzikant die klassieke training behendig combineert met pure artistieke visie. We vieren haar debuut release Winged Seeds op KRAAK, die werd opgenomen tijdens haar residency in 2023 bij STUK. Het is een ode aan haar virtuositeit.
Cian Nugent
De andere Dublinse nachtraaf reist al meer dan een decennium door deze landschappen: gitarist Cian Nugent speelde al in de livebands van Ryley Walker, Angel Olsen en Steve Gunn. Tegelijkertijd ontwikkelde hij een unieke stijl dat folk, blues en psychedelica combineert tot een cultachtige singer-songwriter trip.
Acetylène
Franse multi-instrumentalist Lise Barkas gebruikt doedelzakken en draailiers (inclusief een afdankertje van niemand minder dan Yann Gourdon) om tijd en ruimte uit te vergroten met intrinsieke drones. De Brusselse artiest en media-saboteur Yann Leguay houdt ervan om geluid - en de oorsprong ervan - te ontleden door hardware uit elkaar te halen en opnieuw in elkaar te flansen. Hij transformeert draaitafels, slijpmachines, harde schijven en andere nietsvermoedende tot unieke instrumenten.
Liam Grant
Liam Grant is pas 23 jaar jong en treedt nu al in de voetsporen van reuzen. Hij haalt de blauwdrukken van de Takoma-catalogus door een eigentijdse lens die helemaal van hem is.