Privacybeleid

Ancienne Belgique vzw (hierna afgekort AB) draagt zorg voor jouw privacy en hanteert hiervoor de Belgische privacywet (Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens).

Met onderstaande tekst willen wij jou informeren over hoe AB de persoonsgegevens die je aan ons bezorgt, verwerkt. Telkens wanneer je persoonsgegevens verstrekt, zal AB ze behandelen in overeenstemming met het hieronder beschreven beleid en met de wettelijke verplichtingen m.b.t. de verwerking van persoonsgegevens.

AB werkt samen met verschillende organisaties zodat ons publiek evenementen zou kunnen bijwonen. Deze organisaties worden door ons verder onze ‘evenementenpartners’ genoemd. Het gaat hierbij o.a. om gemachtigde ticketverkopers die de tickets namens ons verkopen alsook om de locaties waar onze evenementen worden gehouden tot de artiesten die wij promoten.

AB is een databeheerder (d.w.z. een persoon die verantwoordelijk is voor de verwerking van jouw persoonsgegevens) met betrekking tot alle gegevens die AB over jou verzamelt en ontvangt wanneer je onze diensten gebruikt.  

Hoe verzamelen wij jouw gegevens ?

Jouw persoonsgegevens kunnen verzameld worden via diverse kanalen.
Rechtstreeks via jou, o.a.

  • wanneer jij je registreert voor een actie,
  • wanneer je een account aanmaakt,
  • wanneer je deelneemt aan een wedstrijd,
  • wanneer je tickets aankoopt.

We kunnen jouw persoonsgegevens ook verzamelen

  • wanneer je gebruik maakt van onze website en/of apps (tracking tools zoals browsercookies en webbakens),
  • via geïntegreerde sociale mediafuncties op onze website of apps,
  • via onze evenementenpartners.

Welke informatie verzamelen wij ?

Wanneer je van onze diensten gebruik wenst te maken, kunnen we jou een aantal persoonsgegevens vragen zoals je naam, voornaam, adres, geboortedatum, login, e-mail, telefoonnummer, woonplaats en voorkeurtaal.

We verzamelen ook:

  • gegevens m.b.t. onze diensten en website waar je gebruikt van maakt,
  • gegevens over de types en merken van toestellen die je daarvoor gebruikt,
  • gegevens over reacties op onze e-mails (zie cookiesbeleid),
  • gegevens die je zelf online post en aldus openbaar maakt. Het is ons toegelaten om deze gegevens te gebruiken en eventueel opnieuw te publiceren op onze website, via apps of sociale mediatools.
  • gegevens over jouw voorkeuren: evenementen die je leuk vindt, producten die je koopt of waarnaar je informeert en ook je interesses en demografische categorieën.

Waarvoor en hoe gebruiken wij de verzamelde informatie ?

De door ons verzamelde gegevens worden gebruikt

  • om je de gevraagde dienst of informatie te kunnen leveren voor klantenadministratie,
  • voor het opsporen van fraude en andere wettelijke inbreuken,
  • om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren,
  • voor marktonderzoek en klantprofilering om de informatie over onze producten en/of diensten relevanter te maken voor jou en om de publiciteit beter af te stemmen op je mogelijke interesses en behoeften. Zo kunnen we mits jouw toestemming gepersonaliseerde marketing via e-mail aanbieden.

Welke keuzes kan je maken over hoe wij jouw gegevens gebruiken ?

Wanneer je een account aanmaakt, tickets koopt of onze apps downloadt, dan vragen wij jouw toestemming om je persoonsgegevens te verzamelen, te verwerken of te gebruiken voor specifieke doeleinden.

Wil je de toestemming die je hebt gegeven intrekken, dan kan je met ons contact opnemen. Je kan je ook afmelden voor het ontvangen van marketingberichten door in jouw account je voorkeuren te wijzigen. Eveneens kan je je afmelden voor het ontvangen van onze nieuwsbrieven.

Met welke derden kunnen wij jouw gegevens delen ?

Bepaalde persoonsgegevens kunnen worden doorgegeven aan derden voor onder meer volgende doeleinden:

  • aan onze evenementenpartners zodat zij het evenement waarvoor je tickets kocht kunnen organiseren, klantgedrag kunnen analyseren, een betere dienstverlening en ondersteuning aan klanten kunnen bieden, en voor alle andere doeleinden zoals beschreven in hun eigen privacybeleid.
  • aan onze externe dienstverleners,
  • aan derden die de door jouw gekochte goederen en diensten leveren zoals bijvoorbeeld de merchandise,
  • teneinde te voldoen aan wetgeving of om onszelf, onze eventpartners of derden te beschermen, bijvoorbeeld op verzoek van een overheidsinstelling.

Wat is ons beleid inzake cookies en hoe kan je de instellingen wijzigen ?

De website van AB maakt gebruik van cookies. Het gaat hierbij om een tekstbestand dat een beperkte hoeveelheid gegevens bevat, dat wordt gedownload naar het apparaat waarmee je toegang verkrijgt tot onze website en dat zo op de harde schijf of in het opslaggeheugen van je apparaat wordt opgeslagen. Webbakens of soortgelijke bestanden kunnen dezelfde functie vervullen.

AB maakt gebruik van verschillende soorten cookies, bijvoorbeeld:

  • om gebruikers te identificeren zodat ze op hun account kunnen inloggen,
  • om te analyseren hoe gebruikers onze website gebruiken,
  • om de prestaties van de website bij te houden,
  • om je voorkeuren te onthouden,
  • om advertenties te plaatsen.

Wil je niet alle cookies toestaan, dan kan je de instellingen van je browser wijzigen. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar het ‘Help-menu’ van je internetbrowser.

Als je de instellingen wijzigt en cookies blokkeert, worden bepaalde functionaliteiten op onze website jou niet langer aangeboden en kan je onze website mogelijk niet optimaal benutten.

Welke veiligheidsmaatregelen worden er door ons gehanteerd ?

De door ons gehanteerde veiligheidsmaatregelen hangen af van het soort verzamelde gegevens. In bepaalde gevallen kan je zelfs anoniem een beroep doen op ons: bij aanmaak van een account hoef je niet je echte naam of een e-mailadres te verstrekken waarmee je geïdentificeerd kan worden. Wens je deze account echter te gebruiken voor een aankoop, is het wel zo dat je echte naam en facturatiegegevens vereist zijn zodat de aankoop van tickets kan worden verwerkt.

Wat bij vragen en/of klachten? Wat indien je jouw gegevens wenst te wijzigen of updaten ?

Heb je vragen en/of klachten over ons privacybeleid of over jouw privacy of wil je graag een afschrift ontvangen van de gegevens die wij over jou bijhouden? Neem dan gerust contact op met:

VZW Ancienne Belgique
Dienst Promotie
Anspachlaan 110
1000 Brussel
info@abconcerts.be

Wens je de gegevens die je ons bezorgde te wijzigen, verbeteren of bij te werken? Zou je graag een toestemming intrekken? Dan kan je dit zelf doen door je aan te melden op jouw account of door ons te contacteren.

Kan dit privacybeleid bijgewerkt worden ?

AB zal dit privacybeleid in sommige gevallen bijwerken naar aanleiding van gewijzigde diensten, feedback van klanten of wijziging in de privacywetgeving.