Je bezoek aan AB

Kom je voor het eerst naar de Ancienne Belgique? Of was je hier al vaker, maar heb je toch nog enkele vragen? Dan vind je hier alvast een overzicht van ons interne reglement.

Tijdschema Evenementen

Het uur dat op de concertpagina wordt weergegeven is het uur waarop de hoofdact begint. De deuren gaan doorgaans een uur eerder open. Deze timing kan lichtjes wijzigen wanneer er bijvoorbeeld een voorprogramma bijkomt.

De exacte timing wordt 2 dagen voor het concert meegedeeld onderaan op de concertpagina. Voor je naar de AB afzakt, kun je dus best nog even snel een kijkje nemen op onze website.

In principe start een concert in de Grote Zaal om 20u00, een concert in de Club begint meestal om 20u30. In beide gevallen trachten we het niet later te maken dan 22u30. Uitzonderingen hierop zijn natuurlijk niet uitgesloten, bekijk daarom steeds aandachtig de aankondiging(en) op de concertpagina's.

Concert verplaatst of afgelast

Wordt het concert verplaatst?
Je hoeft je ticket niet in te ruilen: het blijft geldig ondanks de nieuwe datum.

Wordt het concert afgelast?
Je ticket wordt terugbetaald waar je het gekocht hebt.

Je kocht het ticket

  • via onze website: stuur het ticket naar info@abconcerts.be met vermelding van je rekeningnummer.
  • in de AB Ticketshop: breng het ticket binnen in de AB Ticketshop of stuur het terug naar de Ancienne Belgique, Anspachlaan 110, 1000 Brussel met vermelding van je naam en rekeningnummer.
  • bij Fnac: breng het ticket binnen bij Fnac, zij zullen je ticket terugbetalen.

Tickets

Tickets zijn niet overdraagbaar tenzij via het online ticketruilsysteem van AB dat je terugvindt op de concertpagina’s.

De kopers van tickets bij de AB zullen zich onthouden van de verkoop van tickets aan woekerprijzen en/of een prijs die hoger is dan de voorverkoopsprijs. Wanneer verkochte tickets te koop worden gesteld tegen woekerprijzen en/of een prijs die hoger is dan de voorverkoopsprijs, kan de AB de houder van deze tickets de toegang tot het concert weigeren.

Kinderen

Voor staande concerten georganiseerd door AB mag per volwassene één kind onder de twaalf jaar gratis mee binnen. Om te weten of een concert door AB georganiseerd wordt, kijk je bovenaan de concertpagina bij 'organisatie'.

Deze regel geldt echter niet voor

  • zittende concerten in het AB Theater of AB Flex (kijk de locatie na, bovenaan de concertpagina)
  • concerten die niet door AB georganiseerd worden

Roken

Sinds 1 januari 2006 mag u niet meer roken in publieke ruimtes, dus ook niet in AB.

De wet op het veiligheidspersoneel voorziet voor veiligheidsagenten enkel een adviserende functie. Zij kunnen mensen erop wijzen dat er een rookverbod geldt binnen de AB en vragen de sigaret te doven maar daar eindigt hun bevoegdheid. Wettelijk hebben zij geen enkel recht om verder op te treden. Dit kan enkel gebeuren door de politie of een bevoegde ambtenaar.

Ancienne Belgique werkt  samen met  het ministerie van volksgezondheid waarvan de ambtenaren op regelmatige basis in onze zaal controles uitvoeren en boetes uitschrijven. Zij kunnen omwille van personeelstekort niet aanwezig zijn bij elk concert maar in de toekomst zijn er nog dergelijke controles.

Ancienne Belgique kan enkel het rookverbod duidelijk afficheren en de rokers op dit verbod attent maken, verder reikt haar bevoegdheid niet.

Vestiaire

Via de Agora kan je de trappen afdalen naar de vestiaire, waar zich individuele lockers bevinden. Het aantal is beperkt dus het is aan te raden de lockers zoveel mogelijk te delen en op tijd te komen.

Gehoorschade

Conform de flankerende maatregelen met betrekking tot het beperken van gehoorschade tijdens muziekactiviteiten, melden wij het publiek dat het geluidsniveau in de zaal hoger kan zijn dan 96 dB(A). In AB kan het publiek steeds beschikken over de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen (oordopjes) die afdoende demping bezorgen.

Ancienne Belgique heeft uit zorg voor zijn bezoekers steeds zo veel mogelijk maatregelen genomen die gehoorschade helpen te voorkomen. Zo worden de geldende geluidsnormen strikt gehandhaafd en krijgen alle bezoekers  gratis oordopjes, deze worden ter beschikking gesteld.

Oordopjes

Vind je het concert te luid?

  • oordoppen zijn gratis beschikbaar en verkrijgbaar bij de verschillende togen in het gebouw
  • herbruikbare oordopjes zijn voor de prijs van één drankjeton verkrijgbaar via de dispensers in de Agora en aan de inkom van de Club

Om een nog betere dienstverlening te kunnen verzekeren stelt de AB vanaf heden ook een aantal professionele gehoorbeschermers voor kinderen ter beschikking. Deze gehoorbeschermers kunnen uitgeleend worden voor de duur van het concert. Hiervoor wend je je tot één van de AB stewards die zich bevinden aan de ingang van onze zaal. Zij zullen je verder helpen en nemen de oorbeschermer ook terug in ontvangst na het concert. Als garantie voor deze uitlening zal je identiteitskaart gevraagd worden.

EHBO

Bij appelflauwtes, neusbloedingen of andere kwaaltjes (en eventueel meer ernstige zaken) kan je steeds beroep doen op de stewards. Zij hebben allen een EHBO-opleiding gevolgd en kunnen je dus professioneel bijstaan.

Voorzieningen voor personen met een beperking

Alle info hieromtrent vind je onder de rubriek Bezoekers met een beperking.

AB kreeg het label ‘Quality Nights'

Quality Nights

Het Quality Nights label verenigt clubs, concertzalen, events, bars en festivals die zich engageren om gezondheidsmaatregelen aan te bieden aan hun publiek. AB kreeg dit kwaliteitslabel, omdat het toegang biedt tot de volgende diensten: gratis water en voorbehoedsmiddelen tegen een lage prijs aan de toiletten, informatiebrochures over gezondheid, informatie over de vervoersmogelijkheden om thuis te geraken, opleiding van een deel van het personeel, vroegtijdige waakzaamheid als er harddrugs in de omloop is en oordoppen die verkrijgbaar zijn op twee plaatsen (aan de inkom, aan de Agora). 

AB wordt dus lid van de Quality Nights gemeenschap die meer dan 80 locaties in Brussel, Wallonië, Vlaanderen en Lille verenigt. 

Huisdieren

In ieders belang zijn honden of andere huisdieren niet toegelaten in de AB.

Foto, video en audio

Het maken van foto's, video- en audio-opnames is niet toegelaten. Ook alle apparaten waarmee beeld- en of geluidsopnames kunnen gemaakt worden zijn verboden.

AB huren

De AB huren kan onder bepaalde voorwaarden. Alle info vind je onder de rubriek zaalhuur.

Demo's

Stuur je materiaal met naam van de groep, telefoonnummer en/of e-mailadres genoteerd op de geluidsdrager naar Ancienne Belgique, t.a.v. Programmatie, Anspachlaan 110, 1000 Brussel.

We proberen te luisteren naar al het materiaal dat ons wordt toegestuurd. Indien we er iets mee willen aanvangen zullen we je zelf contacteren. Je mag ons uiteraard altijd eens bellen voor een persoonlijke opinie maar geef ons minimum 3 weken de tijd. Een aaneenrijging van telefoons, faxen en e-mails brengt je materiaal niet bovenaan de stapel.

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie