Goede Doelen

Het hele jaar door draagt Ancienne Belgique zijn steentje bij voor het goede doel en zet het zijn schouders onder bekende en minder bekende initiatieven.

AB Café trapt mee met de 1000km voor Kom Op Tegen Kanker

Dit jaar neemt AB Café deel met niet minder dan twintig ploegen. Vorig jaar haalden we dankzij jullie zo’n 78 937 euro ten voordele van Kom Op Tegen Kanker op. Laten we dit jaar niet onderdoen! We streven naar 100.000 euro.

Wie kruipt er op de fiets voor de 1000km voor Kom Op Tegen Kanker?

Naast heel wat medewerkers van AB en de horecabazen zelf (Bruno Van Daele & Eric Meersmans), rijden o.a. deze welgekende kanjers mee: Sven Gatz –Otto Jan Ham – Monsieur Paul – Stef Kamiel Carlens – Klaas Delrue – Jan Hautekiet – Bram Vandendriessche. 

Hoe kan je steunen?

Door: 

-    Wijn te drinken! Of  wijn cadeau te geven! 
o    Chateau Oh La La La: een rode Portugese wijn. 
o    Rosé de Vlaeminck: een rosé wijn. 
Voor elke fles gaat er 5 euro naar Kom Op Tegen Kanker. Flessen zijn te koop in AB Café.

-    Bier te drinken! 
Per verkocht flesje van het AB honingbier ABEEER met de nieuwe oogst AB honing gaat er 1.50 euro naar Kom Op Tegen Kanker.

-    Te snoepen! Of snoep cadeau te geven!

  • De overheerlijke AB-pralines zijn te koop in doosjes van ongeveer 300 gram. Je betaalt er 10 euro voor. De opbrengst van de eerste 250 verkochte doosjes gaat volledig naar Kom Op Tegen Kanker. Met dank aan chocolatier Valentino.
  • De geliefde chocolade paaseitjes zullen te vinden zijn aan de jetonbalie en in AB Café. Smakelijk

-    Een vrije bijdrage te leveren tijdens de aankoop van een concertticket

-    Grote en kleine centjes te droppen in de collectebussen aan de togen in AB.

-    Je bekergeld (0.10 euro) te doneren

De 1000km voor Kom op tegen Kanker is een actie van de vzw Kom Op Tegen Kanker. Het doel is zoals steeds om de overlevingskansen en de levenskwaliteit van kankerpatiënten te verbeteren.

AB gaf Vluchtelingenwerk Vlaanderen een duwtje in de rug en zamelde geld in voor de rechten en het onthaal van mensen op de vlucht.

In juni 2016 kondigden we vol enthousiasme aan dat we door verschillende acties op poten te zetten, geld zouden inzamelen ten voordele van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Die organisatie zet zich in voor de rechten en het onthaal van mensen op de vlucht. 

In de afgelopen maanden leerden we het team van Vluchtelingenwerk beter kennen en stonden we versteld van hun motivatie en werklust. Begin oktober organiseerden ze bijvoorbeeld de bijzonder succesvolle Refugee Walk en tijdens onze zomerfestivals Boterhammen In Het Park en Feeërieën stonden ze elke dag paraat om de bezoekers met een gigantische glimlach bewust te maken van hun missie.

Nu kunnen we aankondigen dat we de afgelopen maanden door jullie vrije bijdrages bij het bestellen van tickets, het bekergeld en jullie giften in de collectebussen in AB zo’n €19.003,63 inzamelden. Charlotte Vandycke van Vluchtelingenwerk Vlaanderen: “We zijn ontzettend blij met het opgehaalde bedrag. Elke euro is essentieel voor onze werking, maar dat is niet het enige wat ons gelukkig stemt. Het grote aantal mensen dat bereid is om een bijdrage te doen en solidair is, bewijst dat er een groot draagvlak is voor de opvang en begeleiding  van vluchtelingen. Dat doet deugd.

Een ongelofelijk gemeende dankjewel aan ons publiek is hier op z’n plaats. Merci om er samen met ons zo’n geslaagde actie van te maken!

Meer info over de organisatie

Meer initiatieven ten voordele van het goede doel