FEEËRIEËN: DAG 4

Ons favoriete feeërieëke outdoor ontdekkingsfestival? Helemaal! Outdoor cocoonen? Inderdaad! Alsook: hoe William Fitzsimmons iedereen inpakte en hoe The Irrepressibles iedereen met verstomming achterliet.

 

Mogen we even onszelf citeren uit de aankondigingtekst van enige tijd terug? “Mogen wij u van harte en met lichte aandrang vragen om tijdig aanwezig te zijn voor deze opener van formaat? Toegegeven: de naam William Fitzsimmons klinkt nog bijzonder illuster in de oren, maar daar zal dra verandering in komen. Fans van Iron & Wine, Elliott Smith of Sufjan Stevens zullen deze troubadour meteen aan het hart drukken.“ En dat deed het publiek ook meteen. En u was ook mooi op tijd, waarvoor dank. William was helemaal onder de indruk van de luisterbereidheid van het Feeërieën-publiek en door de grote opkomst. Ook backstage raakt William maar niet uitgepraat over de warme feedback die hij kreeg. Dan maar afkoelen met een frisse pils? Sorry: echt bier! Als cadeau kreeg William van AB twee rasechte trappisten: Orval én Rocherfort (voor de kenners: Rochefort 8), een bloemenbier alsook een Sint Bernardus. Die Orval ging er alvast héél vlot in. Na deze triomftocht en zijn album ‘The Sparrow And The Crow’ die nu echt officieel uitkomt eind oktober, kan het wel eens heel snel gaan met deze man. En terecht.

 

(foto: Tim Broddin)


THE IRREPRESSIBLES deden in de Uk al flink wat stof opwaaien. Deze theatrale act was perfect voor de Feeërieën. Wel een act die flink wat voorbereidingstijd nodig had. Naast de 9-koppige band had de groep ook een schminkster, visagiste én ‘aankleder’ bij. En om die bende opgekleed te krijgen, had met al snel een paar uur nodig. Maar mét resultaat. Een frontman die klonk als een dolgedraaide Anthony en een theatrale show lieten het publiek met verstomming achter. Ook hier zal u nog veel van horen (middels een ep eind dit jaar bijvoorbeeld).

 

(foto: Tim Broddin)

 

Hoor: de lakens roepen nog harder vandaag! Het slaaptekort stapelt zich op. Maar oh: straks het Poolse Jacaszek én de filmische jazz van Briskey. Warandepark: here we come! En we weten nu reeds dat het afscheid straks pijnlijk zal worden.

 

Ander nieuws