FEEËRIEËN: DAG 2

Ons favoriete feeërieëke outdoor ontdekkingsfestival? Helemaal! Outdoor cocoonen? Inderdaad! Alsook: de triomftocht van The Golden Glows en Chatham County Line.


De fenomenale muzieketnoloog Alan Lomax staat niet enkel dit najaar centraal te AB met een resem projecten, maar tevens op de tweede dag van de Feeërieën. We hadden de luxe om in de vroege vooravond reeds een expo te gaan bekijken bij onze vrienden van het Muziekinstrumentenmuseum. Daar hangen een selectie foto’s van de reis die Alan Lomax maakte in ‘54/’55 doorheen Italië. Daar konden we tevens proeven van twee akoestische sets van The Golden Glows en Chatham County Line. En toen wisten we meteen: dit zit goed! En oh: als u dan toch naar het Muziekinstrumentenmuseum gaat: ga zeker eens genieten van het mooie dakterras met prachtig zicht over Brussel!

THE GOLDEN GLOWS ontdekten we dankzij Stef Kamil Carlens van Zita Swoon tijdens zijn Carte Blanche weekend te AB in 2008. En toen ontstond er liefde tussen AB en The Golden Glows wat resulteerde in een passage op de Feeërieën alsook een mooi project in het kader van Alan Lomax dit najaar te AB. Op aanraden van AB staan The Golden Glows begin september trouwens op Into The Great Wide Open tussen straffe namen als Emiliana Torrini, The Veils en Alela Diane. Je kan het slechter treffen. Wie Golden Glows voor het eerst zag, was meteen verkocht van zoveel vocale pracht. Ook Chatham County Line was onder de indruk

Wij waren op onze beurt dan weer onder de indruk van CHATHAM COUNTY LINE. Straffe bluegrass van de bovenste plank. Een ontdekking? Zeer zeker! En we waren niet alleen want de publieksreacties waren laaiend. Chatham County Line heeft er weer vele fans bij.

Tijd alweer om onder de lakens te kruipen. Benieuwd naar Mauro Pawlowski met een van zijn zeldzame akoestische sets alsook het minimalisme van Hauschka.

Ander nieuws