Boterhammen In Het Park - dag 1

Zat hier iemand op te wachten? Ah wel: Daar zijn ze weer. Overal standjes en kraampjes en walmpjes en galmpjes, maar vooral: overal mensen!

Ik ben maar een eenvoudige eekhoorn, en ik kan u vertellen: mensen, niet meteen de meest aangename diersoort. Maar ze maken wel leuke muziek (als ze niet staan te schransen en te zwetsen). Ik ben maar een hautaine eekhoorn, zeg maar Eek, de mascotte van Boterhammen In Het Park. En het moet gezegd: ik ben snob, ook in mijn blog. Zeker nu ik weer zo schoon geportretteerd sta op die Boterhammenaffiche, die prachtige pastische van meneer Manet, die oprechte natuurliefhebber. Ik ben die kokette creatie aan de rechterkant in vol ornaat. Yep, die met de volle, zwierig geföhnde staart. OK, misschien meer opvallend is er ook dat roze varkentje. Serieuze concurrentie! Maar ik kan u vertellen: stinken! Zelfs met de handjes tussen de beentjes! Vraag het maar aan de grote artiest Gunter Segers die de tableau zo schoon heeft geborsteld op zijn computer.

Gelukkig was die sessie al voor de zomer en is het momenteel prachtig droog in het park, met vers geurig groen en een overvloed aan volle kaas, platte kaas en charcuterie. En ik zou zo nog wel even kunnen doorgaan over wat me echt bezig hou ou ou… Ow

Almeteens was ze daar weer: Isabelle A en amai, jongens dat was nog beter dan in 1994. De hit was toen Lekker Beest en dat was ik zeker geweest ware ik toen nog niet zo jong (en al zwaar aan de crackende snacks). Maar zelfs deze amateur kan met zijn ogen toe horen dat dit toch wel een fijne carrière move is van deze pront verpakte stembanden. En wat een stevig mansvolk daar achter haar! Ferme muzikanten als de Ruben, de Mario, den Tom en den Alex (die allemaal liever achter haar staan dan achter pakweg Margriet.)

Maar hey bij Kenny en de Hespen* zagen we ook niemand minder dan onder andere de Stoy, den Andries, de Wouter… Die van de Boterhammen hadden duidelijk nog wat over na die bestelling van het goede weer. Want geef toe: dat is toch niet meer normaal! Een hele zomer van mijn kloten, zoals ik onwelvoegelijke mensen al eens hoor mopperen, en dan de laatste week van augustus overal licht en kleur en bloei (en voor mij kilo's noten.)

En wat valt mij ook op? Je wil het niet weten, dus vertel ik iets anders. Isabelle A zingt heel fraai haar frasen, staat stevig op haar poten in haar botten, maar je blijft toch immens geboeid luisteren naar het articulatorische en cabareteske vermogen van de Lenny (of ineens de muzikanten van Isabella die mogen uitfreaken tegen het einde: dat deed duidelijk deugd.) En nu iedereen toch aan het lezen is: mag het wat alfabetischer aub, AB. Dit is een productie van de AB, maar denk je dat ze daar ook maar een beetje alfabetisch te werk gaan? Zo'n kans: de eerste dag kunnen beginnen met met die A van Isabelle, maar daarna? Sarah B, Koen C? Neen hoor, awoe, het lijkt wel albafetisch of zoiets. Een taalkundig gemiste kans!

En hop, zonder pasje ook nog even van boom tot boom de backstage vip binnengestuikt en zoals ik al van ver kon ruiken: pfff, precies geen politiekers vandaag en en een groot verlies: geen buffet meer (zelfs geen borrelnootjes). Die belangrijke mensen krijgen dit jaar dezelfde, weliswaar zalig belegde boterhammen als het grote, gretige publiek. Geen borrelnootjes, geen roddels, geen schalen met fijne vleeswaren, geen vettige schandalen… Maar wel mooie kroost in de armen van bvb Tommeke Pintens. Proficiat, maar pas op bij die zogenaamde Kinderanimatie in het park. Veel sponsors, veel animatie, maar Kinder? Neen het, niks nie chocolade eitjes met speelgoed vanbinnen. Een kinderachtig gemiste kans!

Genoeg tandengeknars en zwarte gal, terug de boom in. Ik heb nog wel andere varkentjes te wassen. En ziet, hoort, ruik, merk: de toiletten voor de vips zijn eindelijk gearrriveerd. Echt waar! Dat was spannend, zeg. Vanaf nu loopt het hier gesmeerd. En ja mensen, dat kan tellen als woordspoeling. Morgen meer en ernstig, erewoord van een Eekhoorn! * OK, sorry, grapje, 't is Lenny en de Wepsen

Ander nieuws