Boterhammen In Het Park 2009 Middag 2 van 5

 

Zo'n Boterhammenblogsken is toch echt wel vlot gevuld, zeg! Zeker als er zoals deze dinsdag Tom Pintens en Luc De Vos op het programma staan. Het leek ineens wel Tom De Vos, of Luc Pintens. Of beter: Tom-Luc De Vos, zoiets. Want na het concert van Tom Pintens was Tommeke Tommeke Tommeke (én zijn Stijn) ook al weer uitgebreid aanwezig bij Luc De Vos. Maar niet omgekeerd. Begrijpt u? Voor ons geen probleem: het was weer een waanzinnig geestige middag. Al zag het er even spannend uit, zeker vanmorgen: zoooo'n grijze vochtige lucht. En hoe gaat dat dan: de modale Vlaming kijkt thuis naar buiten en denkt: pffffwwww, te somber, en ik heb toch geen tickets moeten kopen… Ik blijf somber thuis (en lees een vochtig boek van Luc De Vos?) Maar neen hoor: de lucht bleef droog, het publiek was weer massaal present, en bleef zeer lang (zelfs toen al die gratis boterhammen al op waren!)


Opener vandaag dus niet sprintbom maar stille bron Tom Pintens XL! Alias één van onze sympathiekste muzikale helden met een heel peloton: het zogenaamde Koor Van Eén Nacht dat de beeldig geëvolueerde liedjes van Tommeke Pint zo'n schone schwung gaven. Alleszins zoveel euh kwintessensiëler en kwinkelerender dan zijn vorige beurt op de Boterhammen. Terloops ook gemerkt hoe de wakkere AB ploeg tijdens hitsingle In Charleroi het podium, alias de kiosk, ook richting Charleroi had gekeerd!? U vindt dit overdreven? Die van de AB klaren zo'n klus zonder fuzz. En In Charleroi konden ze zo ook gratis meeluisteren. Gratis amicalititis!

foto: Joan Vanden Bossche

En De Vos, wil u weten, beste vriend? Luc De Vos? Eerste klas! Voor wie houdt van meeslepende songs, baby, en gevatte kolder, bolleke. Als je begint te luisteren ben je verloren. Onze Gorki-kopman had eigenlijk zijn vaste kompanen bij, maar er waren ook zoiets als de Clarinetios uit het verre Limburg, plus Isabelle A oh zo blij dat ze niet alleen was, plus zoals gemeld Tom Pintens en bovenstebeste beatboxer Stijn Coolen…. En neen, niet zoontje Bruno, die eerder in financiën of het vliegwezen zal stappen, en ook niet Klaas Yevgueni die nog iets vergeten was van gisteren, en ook niet Comediwein Segers die zomaar om te lachen even langskwam. Maar zelfs zo, zondermeer: Luc De Vos alzo solidair met losvaste gasten is zeer vermakelijk amusement! Radio 1 en FM Brussel moesten ineens weer Veronica naast zich tolereren! Of voor de goede verstaander van slechte wil: het regende weer sensuele insinuaties. Maar er was ook gepast eerbetoon aan Wannes Van de Velde. En die stoot met de handdoek voor onder de ambtenarenkostuumkont was verrukkelijk. Het was wel een handdoek van de AB, Luc! 't Is genoteerd!

foto: Patric Wijns

Nog wat extra logistiek? Eén gouden tip: als je ooit op de Boterhammen wil optreden, opteer dan voor de maandag: naast die hele dolle promomolen heb je er dan zo te zien ineens nog TV Brussel, Ring TV, het journaal van Eén, FM Brussel, Radio 2 en zoveel meer extra pers bij. Maar ook verraderlijk: in dat Eén journaal ook gezien hoe die AB Boterhammenploeg toch wel weer niet draait op kinderarbeid, zeker!? Jawel, behoorlijk ontluisterend en vreselijk efficiënt zijn die daar! Zoals ook dit: na deze Boterhammen In Het Park, en voor de avond Feeërieën van die dinsdag, was er zo… Nu wordt het echt spannend… Was er zo tegen de late namiddag in de weliswaar lege backstage ook nog een Beheerraad van de vzw AB. Zomaar op een mooie namiddag in de openlucht! Dat zie ik onze buren van het Koninklijk Paleis, het Parlement, Fortis of de Amerikaanse ambassade nog niet meteen durven doen. Die AB'ers zijn dan ook zo'n keisuper alerte multitaskforce….Dat houdt daar nooit op (zie ook het nieuwe AB seizoen na de zomer.)


Da-a-a-ag, vrienden van den blo-o-o-og, morgen nog meer verbaal bijeengehark in het zog van Boterhammen In Het Park.

 

 

Ander nieuws