Bloggerieën - avond 4

Editie 5 van de Feeërieën en nu reeds kunnen we stellen dat deze editie zowat de meest succesvolle is van de hele reeks. Geen druppel regen, opvallend veel volk en dat voor muzikaal – vaak onbekende – klassebakken.

Opener The Ideal Husband is een unieke Brusselse groep die helaas nog niet de erkenning heeft gekregen die het moet krijgen. Hun optredens zijn eerder zeldzaam maar dat heeft grotendeels te maken met de Zweedse zangeres/danseres Louise Peterhoff die telkens vanuit Zweden moet overkomen. Het Warandepark vormde alvast het perfecte decor voor dit Hawaïaans geïnspireerde project.

The Ideal Husband

Het is trouwens heel bizar om Sandrine Collard rustig rond de groep te zien cirkelen. The Ideal Husband – ofte: mensen zoals u en ik – is 100% haar project. Zijn schreef de teksten en componeerde bovendien de muziek. Maar op het podium wil ze er niets mee te maken hebben. Als ik haar vraag of ze dat niet als bizar ervaart repliceert ze resoluut: “Oh neen, ik het het liever zo. Het podium is niet mijn plaats. Daar zou ik sterven”. Fair enough en Sandrinne: je mag er gerust op zijn: je band – nu ook uitgebreid met Vinz op zang en gitaar – is topklasse.

Loney Drifter Karen arriveerde al in de vroege namiddag en heeft zich goed geïnformeerd. “Yeah, I checked out all the bands. And oh The Ideal Husband with whom we’re playing tonight are a cool band”. Kijk, daar houden we van: artiesten die van de juiste setting en context houden. Haar set was prikkelend en deze Karen houden we zeker in het oog.

Lonely Drifter Karen

Ook niet onbelangrijk: voor, tussen en na de optredens: de perfecte soundtrack bij de livebands. U las de vergelijking in de aankondigingstekst van The Ideal Husband met de Hawaïaanse gitarist Sol Hoopii? Wel, The Owl Jolsons – sinds enkele jaren vaste Feeërieën dj’s – spinden een mooi auditief tapijt waarin Sol Hoopii en Vashti Bunyan naadloos op de draaitafels belanden. Respect!

Op naar de slotdag met Lucky Fonz III en Jeffrey Lewis! Benieuwd of Jeffrey zich aan zijn belofte zal houden om integraal ‘12 Crass Songs’ - zijn akoestisch eerbetoon aan punkband Crass - te spelen.

Ander nieuws