Bloggerieën - avond 3

Respect! Jawel voor u! Omdat u zo talrijk was. En omdat u een respectvol luisterend oor hebt. En dat voelen groepen. Zowel Taxi Taxi! als Efterklang hadden het liefst nooit meer van het podium gekomen. Zo hard genoten ze er van.

Na een avond vol jazz (dinsdag) en de openingsavond die helemaal Ijslands was, lag de focus opnieuw op het Hoge Noorden. Hun muziek lijkt nu eenmaal simpelweg op het lijf geschreven voor het Brusselse Warandepark.

De Zweedse meisjes van Taxi Taxi! hadden we voor het eerst in Denemarken op het Spot festival aan het werk gezien zo’n dik anderhalf jaar geleden. Hun debuut-EP verscheen via Efterklang’s Rumraket label en zit nog fris is ons geheugen. Wie de ogen sluit hoort charmante naïve songs die zo op CocoRosie’s ‘La Maison De Mon Rêve’ hadden kunnen staan. Inmiddels hebben de zusjes een extra muzikant ingelijfd. En dat was geen slecht idee. Hun songmateriaal is nog niet echt geëvolueerd, hun set was net iets te kort (ze klokten af op een half uur) maar de meisjes hebben nog alle tijd. Wij kijken alvast benieuwd toe.

Eerlijk is eerlijk. Waarom Efterklang op de Feeërieën stond dit jaar? Uiteraard in de eerste plaats omdat de Feeërieën de perfect locatie is voor hen. Maar ook omdat dit Deense gezelschap voor veel te weinig publiek speelde in de AB tijdends Domino en omdat Efterklang door zoveel mogelijk mensen ontdekt hoeft te worden. Met een straffe set pakten ze meteen het hele park in. Nog nooit zoveel volk op de Feeërieën gezien als gisteren trouwens. En Efterklang apprecieerde dat heel duidelijk en dat was er aan te merken. Altijd een mooi backstagetafereel trouwens: een band die zich mentaal voorbereid om on stage te gaan. Efterklang doet dat middels een lange groepsknuffel. En dat was geleden van Sigur Rós in de backstage van AB tijdens hun eerste Belgische indoor gig dat we nog zo’n lange groepsknuffel gezien hadden.

Heeft u trouwens nog even tijd voor nog wat muzikale tips? Efterklang is inmiddels een grote muzikale familie geworden. Hun label Rumraket herbergt mooie releases (Efterklang, Taxi Taxi! alsook Slaraffenland). En Efterklang zelf is bevolkt met mooi volk waaronder Our Broken Garden en Peter Broderick die net straffe releases uit hebben. MySpace en Google helpen u zeker meteen een flink eind op weg.

En oh ja, nu we toch bij Denemarken beland zijn. Vergeet zeker niet op 14 november een resem Deense acts tijdens Spot On Denmark te AB komen ontdekken. Naast het straffe Slaraffenland (Wat een band! Wat een live-reputatie! Wat een revelatie op de jongste editie van het Spot festival!) is er voor de eerste maal op Belgische bodem ook TONE. Een vrouw achter haar laptop die klinkt als een kruising van de Japanse Tujiko Noriko, Björk-beschermelinge Leila alsook de hoge helft van CocoRosie.

Maar genoeg ge-name-dropped! Op naar dag 4 met – oei toch nog meer namedropping - The Ideal Husband en Loney Drifter Karen!

Ander nieuws