AB's eerste internationale jazzproduktie 'Facing East: the Music Of John Coltrane' was een schot in de roos en scoort internationaal.

AB’s eerste internationale jazzproduktie ‘Facing East: the Music Of John Coltrane’ was een schot in de roos en scoort internationaal.

Gisteren vond in de AB de première plaats van AB’s allereerste internationale jazzproduktie: ‘Facing East, The Music Of John Coltrane.’. Een produktie met José James alsook Jef Neve in de hoofdrol. Een kwasi uitverkochte ABflex hing volledig aan de lippen van het kwintet. Het concert werd niet enkel voor het nageslacht opgenomen, maar werd ook gestreamed en kan hier integraal herbekeken worden. In de namiddag nam het gezelschap tevens een AB-session op, met name de track ‘Central Park West’ en hier te bekijken.

Vanaf vandaag is dit project ook in het buitenland te zien. Zo trekt ‘Facing East’ naar het Noorden of meer bepaald naar onze zusterzaal de Amsterdamse Paradiso. Daarna doet het nog de legendarische Londense jazzclub Ronnie Scott’s aan alsook de Parijse New Morning.

José James is inmiddels ook worldwide getekent door het befaamde jazz label Verve. Die releasen volgend jaar een album vol standards met opnieuw Jef Neve achter de toetsen “because playing with him is magic” dixit José James.

En tot slot nog een mooi fait divers. Op een verslag tijdens het TV 1-journaal zou John Coltrane gisteren 93 geworden zijn. Ronnie Scott’s meldde dat hij 85 geworden zou zijn. U mag het van ons aannemen: Coltrane is geboren in 1926 en zou gisteren dus exact 83 geworden zijn. En dan te beseffen dat wiskunde niet ons favoriete vak was…

Ander nieuws