AB kiest drie tracks voor vi.be on air

AB koos deze week 3 tracks voor vi.be on air. Deze week te beluisteren van maandag tot donderdag tijdens het programma Volt op StuBru. vi.be on air is een samenwerking tussen Poppunt en Studio Brussel met als doel: nieuwe muziek van eigen bodem kansen bieden op nationale radio. Elke week wordt een expert uit de muziekindustrie aangeduid die zijn favoriete tracks kiest. Deze week was dat ondergetekende. De selectie:

 
DE PREDIKANTEN
‘Wablief?’
De Predikanten = Aalterse rap. U lacht? Ooit in de Bronx geweest? Neen? Deze jongen wel. Dus bek toe! ‘Wablief?’ doet mij denken aan mijn all time top x van rap-albums: A Tribe Called Quest met ‘Midnight Marauders’ (’93) en ‘Daily Operation’ (’92) van GangStarr waarop jazz en rap elkaar vonden. De Predikanten eren Flying Lotus, Dj Shadow en Jurassic 5. Wij horen evenveel originele beats én rappers met karakter. Tot slot een quote: “Ik doe body building met mijn rechterhand”. In Goedele lazen we onlangs “De gemiddelde man ejaculeert 7.600 keer in zijn leven, goed voor zo’n 53 liter sperma.”. Werk aan de winkel heren! Spui ze!

 THE BONY KING OF NOWHERE
‘Alas My Love’
Wat een moederneukers van songs! Door merg en been snijdend. En wat een stem! Bram Vanparys trad reeds meermaals op te AB. Simpelweg omdat we hem geniaal in zijn eenvoud vinden. Hét Belgisch debuut van ’09 staat nu al op zijn naam. Period. Bluf? Nope, dat is voor poker. Deze man gaat een Grote Toekomst tegemoet. [Denk: een à la Stef Kamil Carlens. Dat hij ook een track heeft geschreven die ‘Maria’ heet is overigens louter toeval.] Pin mij daar maar op vast. Graag zelfs. Ik heb al ruwe handjes, dus deze mogen best in het vuur. Damn Bram, je hebt mijn hart gestolen. Mag ik het af en toe even terug lenen?

 DAENJELLSON
‘Two Girls’
Who the fuck is DAENJELLSON? De zoon van Daniel? De lo-fi van Daniel Johnston? De blitz en songwritercraft van Daen Stuyven? Allemaal én meer van dat. Kiezen tussen de tracks ‘Two Girls’ en ‘Heart’ is kiezen tussen Bush die de kogel krijgt of het feit dat je hem in Bagdad wil droppen. Zonder bescherming uiteraard. Tja, we staan scherp these days. ‘Heart’ heeft zelfs een Fuck Buttons-noise-injectie. Fucking cool dus. Maar wedden dat Daenjellson in wezen een doetje is? Oh ja: kom je meteen even in AB spelen? More than welcome!

Ander nieuws