José James vs Jef Neve te AB

Onze nationale jazztrots annex pianist JEF NEVE en de (relatief nieuwe) hoop van de jazz JOSÉ JAMES slaan op MAANDAG 17 november de handen in elkaar te AB.

Lees
Stories
womeximize yourself!

Luister, écoute, listen: exquise exclusieve Womex tracks.

Lees
Stories
start ABClubcircuit

Vrijdag 10 oktober ging in de 4AD in Diksmuide het ABClubcircuit project van start.

Lees
Stories
Hip hip hoera voor 5 jaar Broodje Brussel!

Geheime tip, exclusief voor Brussel.

Lees
Stories
ABsessions

ABTV heeft een nieuw kindje: AB Sessions, en de snelle slimme surfer had het vorige week al opgemerkt: A staat voor Acoustic en B voor Backstage.

Lees
Stories
AB kiest drie tracks voor vi.be on air

Elke week wordt een expert uit de muziekindustrie aangeduid die zijn favoriete tracks kiest. Deze week was dat ondergetekende.

Lees
Stories
Bob Brozman exclusieve workshop in ABClub

De middag van zijn ABConcert houdt Bob Brozman ook een exclusieve workshop in de ABClub. Als thema stelde hij zelf voor: rhythm development, open tunings, & slide (based in blues).

Lees
Stories
Port O'Brien verliefd op Super8 camera

De Amerikaanse zeevaarder-folkies Port O'Brien (ABClub don 16 november) brachten zonet 2 heel leuke nieuwe videoclips uit.

Lees
Stories
Antony and the Johnsons 'Another World'

"Hi everyone, our video came out today and I feel glad! Colin Whitaker made it, it features my friend Lola Naisse dancing so beautifully." Antony x

Lees
Stories
Marc Moulin (1942-2008)

Het trieste bericht dat Marc Moulin afgelopen vrijdag op 66-jarige leeftijd is overleden, zat zonet in onze Inbox.

Lees
Stories
Kükl's Onrustige 10 (of meer)

Een selectie door Kükl met favoriete tracks, commentaar en live proeverij.

Lees
Stories
Wilco & fleet foxes

Fleet Foxes (op donderdag 20 november in AB) speelden onlangs enkele concerten met Wilco in de Verenigde Staten.

Lees
Stories
Vorige week veel schoon volk achter de schermen in AB

Dinsdag landde de immer sympahtieke stergitarist Paul Gilbert in de ABClub om zijn 9 weken durende Europese tournee af te trappen.

Lees
Stories
Bloggerieën - avond 4

Editie 5 van de Feeërieën en nu reeds kunnen we stellen dat deze editie zowat de meest succesvolle is van de hele reeks. Geen druppel regen, opvallend veel volk en dat voor muzikaal – vaak onbekende – klassebakken.

Lees
Stories
Boterhammen In Het Park - dag 4

Zijn die niet goed wijs? Niet goed wegwijs? Die West Vlamingen!? Hier in mijn Warandepark stonden er vandaag twee op de kioske, en het was aardih om te goren, daar niet van.

Lees
Stories
Bloggerieën - avond 3

Respect! Jawel voor u! Omdat u zo talrijk was. En omdat u een respectvol luisterend oor hebt. En dat voelen groepen. Zowel Taxi Taxi! als Efterklang hadden het liefst nooit meer van het podium gekomen. Zo hard genoten ze er van.

Lees
Stories
Boterhammen In Het Park - dag 3

Vrooaaaarrrrrr, en toek toek toek daar kwam Wim Opbrouck op zijn dikke motocyclette de backstage binnengereden (hij reed nog net niet het podium op, ja dat ware pas ne stuuut geweest zaan.)

Lees
Stories
Bloggerieën - avond 2

1917. Dat was de datum dat officieel de eerste jazzplaat ter wereld verscheen. Om precies te zijn: deze was van de hand van het blanke gezelschap The Original Dixieland Jass Band (jawel, toen schreef men jazz nog met een dubbele ss).

Lees
Stories
Boterhammen In Het Park - dag 2

Roberto, die stergitarist was ik gisteren vergeten bij Isabelle A. Roberto van bij 50 Foot Combo, Rios, Novastar…

Lees
Stories
Bloggerieën - avond 1

Toegegeven: nu breekt eindelijk de zon door na al die miezerige donkere weken en dan kiest AB resoluut voor een Ijslandse avond. Dat is zowaar het lot tarten.

Lees
Stories
Boterhammen In Het Park - dag 1

Zat hier iemand op te wachten? Ah wel: Daar zijn ze weer. Overal standjes en kraampjes en walmpjes en galmpjes, maar vooral: overal mensen!

Lees
Stories
Domino Dag 1 : Werkelijk Opmerkelijk

“Hi Kurt”. Wow, ik schrik me rot als ik in de namiddag op een robuuste man bots in de inkomhal van de AB. Alvast een early bird die op Domino is gearriveerd én gespot. Het is niemand minder dan Mark Lanegan.

Lees
Stories

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie