DOMINO DAG 4: WERKELIJK OPMERKELIJK.

Een uniek en intiem concert met publiek op het podium te AB van een groot man in wording: Nico Muhly. En… mogen we ons kwa namedropping eens volledig laten gaan? Alsook: chips zijn nu ook tot kunst verworden!

Lees
Stories
DOMINO DAG 3: WERKELIJK OPMERKELIJK

Hudson Mohawke triomfeert en blaast iedereen omver… De verwachte revelatie van het Zuid Afrikaanse BLK JKS die met TV On The Radio werd vergeleken werd een afknapper van formaat…

Lees
Stories
DOMINO DAG 2: WERKELIJK OPMERKELIJK

Over bas-wonder Tom 'Squarepusher' Jenkinson en breakcore die nieuwe doelgroepen aanspreekt!

Lees
Stories
DOMINO DAG 1: WERKELIJK OPMERKELIJK

Dé aftrap van zeven dagen Domino ofte: de avontuurlijke alternatieve hoogmis van AB. Van de klassieke en elektronische pracht van Jóhann Jóhannsson tot de mokerslag van AmenRa en A Place To Bury Strangers…

Lees
Stories
Domino 09 via ABtv!

Vanaf vandaag surfen we weer een hele week.....

Lees
Stories
AB op zoek naar zingende motorrijders

Op zaterdag 18 april vertrekt een duo motorrijders in onvervalste Lomax stijl voor een 5 maand lange reis langs de Middellandse Zee, op zoek naar verloren gewaande slaapliedjes.

Lees
Stories
AB en Nationale Loterij slaan handen in elkaar

AB en Win for Life (Nationale Loterij) gaan vanaf 1 april 2009 met elkaar in zee. Dit betekent dat Win for Life hiermee toetreedt tot het selecte kransje van structurele (financiële) partners waarmee AB een diepgaande relatie uitbouwt.

Lees
Stories
Het beste van SXSW 2009

Hartverscheurendste keuzes ...

Lees
Stories
SXSW, hét live showcase festival in Austin, Texas, slotdag

Zaterdag 21 maart, dag 4 van SXSW en meteen de laatste dag van het festival. Middelmaat troef en dus nemen de bands die speelplezier hoog in het vaandel dragen de beker mee naar huis. Voor een lijstje met het beste van SXSW vragen we echter wat bedenktijd.

Lees
Stories
SXSW, hét live showcase festival in Austin, Texas, dag 3

SXSW komt op kruissnelheid. Traditioneel is vrijdag de dag waarop het publiek in aantal verdubbelt en bijgevolg de wachtrijen soms frustrerend lang worden. Dat noopt tot het geluk zoeken in kleine hoekjes, wat soms lukt zoals met de Britse singer-songwriter – nou ja – Beans On Toast.

Lees
Stories
SXSW, hét live showcase festival in Austin, Texas, dag 2

De komende dagen zal uw man ter plaatse verslag uitbrengen van ’s werelds belangrijkste live showcase festival. Dag twee vond zijn hoogtepunten in de genres americana en folk maar zagen wij ook niet de toekomst van de popmuziek?

Lees
Stories
SXSW, hét live showcase festival in Austin, Texas, dag 1

De komende dagen zal uw man ter plaatse verslag uitbrengen van ’s werelds belangrijkste live showcase festival. De eerste officiële dag tekende zich af als saai en weinig ophefmakend. Tot de duisternis over Austin viel.

Lees
Stories
Beleef Arsenal live via ABtv op destandaard.be

Beide Arsenalconcerten op donderdag 26 en vrijdag 27 maart zijn al een tijdje helemaal uitverkocht. Maar geen nood indien u geen ticket heeft bemachtigd. Net zoals bij de shows van Bloc Party en Seasick Steve eerder dit jaar, kan u de live sfeer gewoon thuis opsnuiven dankzij ABtv.

Lees
Stories
SXSW, hét showcase festival in Austin, Texas - dag 0

De komende dagen zal uw man ter plaatse verslag uitbrengen van ’s werelds belangrijkste live showcase festival. Dag 0 is er traditioneel eentje om de jetlag te verwerken, maar de avond had nog enkele leuke verrassingen in petto.

Lees
Stories
Quiet Please...Live in Brussels.

Twee straffe CD/DVD releases die je vanaf dit weekend bij de betere platenboer kan vinden: Nick Lowe en Steve Wynn kozen uw en hun favoriete concertzaal uit om hun live DVD op te nemen.

Lees
Stories
La Muerte brengt live @ AB DVD uit

Zonet verscheen ‘450 Big Block’, een allesomvattende DVD over de 10 levensjaren van het Belgische La Muerte. Op deze DVD vind je ondermeer hun AB afscheidsconcert van januari 1994.

Lees
Stories
AB in beeld

Piet Janssen, de allereerste AB Huisfotograaf krijgt naast een jaar lang gratis toegang tot AB ook professionele ondersteuning en begeleiding van rockfotograaf Koen Bauters..

Lees
Stories
Loop 20 km mee met AB Café/Resto

Op zondag 31 mei is er traditiegetrouw de 20km van Brussel. Duizenden sportievelingen zullen zich weer wagen aan de bijzonder fijne halve marathon.

Lees
Stories
Sioen presenteert nieuw album in Zuid-Afrika

Sioen's nieuwe album wordt nu zaterdag 28/2 in Soweto voorgesteld in het Ipelegeng Community Center en jij kan daar bij zijn. Hoe? Simpel: de albumvoorstelling wordt live doorgestraald naar Kinepolis in Gent en is live ook te volgen via Netlog.

Lees
Stories
AB steunt carpoolactie Radio 1

De AB stimuleert al jaren mensen om met het openbaar vervoer of al carpoolend naar concerten te komen...

Lees
Stories
Alex Roeka genomineerd voor de Edison 2009. Lees
Stories
Selah Sue zoekt het Noorden én het Zuiden op!

27 februari nog op ABBota in Brussel, maar ondertussen al zeer welkom in Nederland en Frankrijk!

Lees
Stories
Luister naar de Q-Tip-mix van Lefto

Een hiphopavond om duimen en vingers van af te likken, zo denkt ook onze eigenste hiphopster Lefto, die een Q-Tipmix in elkaar stak. Check it out!

Lees
Stories
Geef je over! Aan Music Of Resistance! Op Al Jazeera!

Sterke woorden en beelden bij de weerbare muziek van Asian Dub Foundation, Seun Kuti, Tinariwen...

Lees
Stories