Quiet Please...Live in Brussels.

Twee straffe CD/DVD releases die je vanaf dit weekend bij de betere platenboer kan vinden: Nick Lowe en Steve Wynn kozen uw en hun favoriete concertzaal uit om hun live DVD op te nemen.

Lees
Stories
La Muerte brengt live @ AB DVD uit

Zonet verscheen ‘450 Big Block’, een allesomvattende DVD over de 10 levensjaren van het Belgische La Muerte. Op deze DVD vind je ondermeer hun AB afscheidsconcert van januari 1994.

Lees
Stories
AB in beeld

Piet Janssen, de allereerste AB Huisfotograaf krijgt naast een jaar lang gratis toegang tot AB ook professionele ondersteuning en begeleiding van rockfotograaf Koen Bauters..

Lees
Stories
Loop 20 km mee met AB Café/Resto

Op zondag 31 mei is er traditiegetrouw de 20km van Brussel. Duizenden sportievelingen zullen zich weer wagen aan de bijzonder fijne halve marathon.

Lees
Stories
Sioen presenteert nieuw album in Zuid-Afrika

Sioen's nieuwe album wordt nu zaterdag 28/2 in Soweto voorgesteld in het Ipelegeng Community Center en jij kan daar bij zijn. Hoe? Simpel: de albumvoorstelling wordt live doorgestraald naar Kinepolis in Gent en is live ook te volgen via Netlog.

Lees
Stories
AB steunt carpoolactie Radio 1

De AB stimuleert al jaren mensen om met het openbaar vervoer of al carpoolend naar concerten te komen...

Lees
Stories
Alex Roeka genomineerd voor de Edison 2009. Lees
Stories
Selah Sue zoekt het Noorden én het Zuiden op!

27 februari nog op ABBota in Brussel, maar ondertussen al zeer welkom in Nederland en Frankrijk!

Lees
Stories
Luister naar de Q-Tip-mix van Lefto

Een hiphopavond om duimen en vingers van af te likken, zo denkt ook onze eigenste hiphopster Lefto, die een Q-Tipmix in elkaar stak. Check it out!

Lees
Stories
Geef je over! Aan Music Of Resistance! Op Al Jazeera!

Sterke woorden en beelden bij de weerbare muziek van Asian Dub Foundation, Seun Kuti, Tinariwen...

Lees
Stories
Kükl's Immer Onrustige 10 (of meer)

Onder de moniker Kükl (genaamd naar Björk's pre-Sugarcubes groep) gaan we maandelijks muzikaal ondergronds. Een selectie die tevens in RifRaf verschijnt.

Lees
Stories
Bij de dood van Lux Interior...

“ Old soldiers never die, they just fade away”, het refrein van deze oude soldatenballade, geldt ook in de muziekwereld. AB medewerker Geert Struyve over de dood van Lux Interior.

Lees
Stories
Domino: uw jaarlijks dwarse muzikale hoogmis...

Squarepusher! Jóhann Jóhannsson! The Whitest Boy Alive! Mono! A Certain Ratio! A Place To Bury Strangers! Jawel, het programma van de 13de editie van Domino is kwasi helemaal rond!

Lees
Stories
FM Brussel 'luisteraar van de week'

Achter de schermen van AB (en verder)...

Lees
Stories
Bloc Party live op ABtv! Lees
Stories
Broodje Brussel in de Music Village gaat opnieuw van start.

Vanaf deze week kan u zo goed als elke donderdagmiddag met stip in uw agenda aankruisen voor uw wekelijkse afspraak met secuur uitgekozen artiesten.

Lees
Stories
ABClubcircuit: deel 2 van start.

Vorige donderdag ging in een aardig gevulde Nijdrop in Opwijk het tweede luik van ABClubcircuit van start. Met het avant-hop collectief Antipop Consortium kreeg dit project een gedroomde doorstart.

Lees
Stories
"London Is The Place To be" (Honest Jon's)

Héérlijk! 5 dagen vakantie! Weg van 'hét werk'! Weg van muziek! Maar hoe komen we dan weer uit bij Antony, Selah Sue, ontdekking Dockers MC, Rothko én de platenshops Honest Jon’s én de befaamde Rough Trade-stal vol goodies?

Lees
Stories
Sold outing

Geen paniekzaaierij, maar toch even op een rij. Kijk je ook al eens in de overvolle AB Concertkalender? Valt het je dan ook op?

Lees
Stories
Derde AB BOTA tweedaagse.

AB Bota Tata ta taaaaaa. Enige kei-interessante weetjes bij deze mega-tweedaagse...

Lees
Stories
Eurosonic (Groningen) editie 2009: nóg meer bands...

Opvallend hoe elke bezoeker zijn eigen programma samenstelt te Eurosonic. Lees er de compleet verschillende verslagen van Kindamuzik of De Morgen maar eens op na. Of deze van AB…

Lees
Stories
Eurosonic brengt het beste uit Europa samen.

Het Nederlandse showcasefestival Eurosonic was een schot in de roos. En niet alleen dankzij de talrijke interessante bands uit het buitenland, want België was dit jaar gastland.

Lees
Stories
Compleet vernieuwde AB Toog en DJ Booth

Tijdens de winterstop werd de grote toog van de AB in een volledig nieuw kleedje gestoken.

Lees
Stories
Het ABC van de Belgische popmuziek volgens Oor

Naar aanleiding van het showcasefestival Eurosonic 2009 in Groningen, waar België dit jaar het focusland is, schreef Willem Jongeneelen het ABC van de Belgische popmuziek in Oor.

Lees
Stories